Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wczoraj wieczorem poprzez "zgłoś błąd w produkcie" zauktualizowalam dane w stworzonym przeze mnie jakiś czas temu produkcie poprzez dodanie nr EAN. Dane zostały zaktualizowane ale aż za bardzo,ponieważ jest moje zdjęcie, ale dodano markę, producenta i kolor. Problem w tym, że pod tym samym numerem ean mam kilka innych kolorów na pozostały aukcjach (które docelowo chciałam połączyć z tym produktem). Niestety poza pozmienianymi parametrami zmieniono też bardzo tytuł. Poza nic nie znaczącymi kodami producenta w tytule, znajduje się tam też informacja "żółta". W takiej sytuacji jeśli połączy inne aukcję z innymi kolorami z tym produktem to po wejściu w aukcję klient będzie wprowadzany w blad. Zwłaszcza jeśli korzysta z aplikacji mobilnej,bo wyświetla się tytuł ze słowem "żółta" A aukcja dotyczy zupełnie innego koloru. Najlepsze jest to że jak otworzyłem kilka dni temu aukcję i wpisywałam ten ean to żadnego produktu nie znajdowało. Co w takiej sytuacji? Jeśli teraz zgłoszę ponownie błąd w produkcie i usunę ten ean to to jakoś przejdzie?
pisz do allegro przez kontakt o umożliwienie edycji tytułu oferty .
Ale to nie chodzi o to że ja chcę zmieniać tytuł mojej oferty, tylko tytuł produktu, bo to w tytule produktu jeat błędna informacja o konkretnym kolorze. A tak jak pisałam wcześniej jak ktoś wejdzie w moją aukcję używając aplikacji allegro to pod zdjęciem nie wyświetla się już mój tutul tylko tytuł przedmiotu (błędnie sugerujący kolor)
@barwyflory_pl hej 🙂 Podaj proszę numer tej oferty i numer EAN. Zgłoszę prośbę o zmianę tytułu produktu w katalogu. Rozumiem, że chciałabyś usunąć i kolor i kod producenta z tytułu, tak?
@la_nikaddzięki:) tak, przede wszystkim bym chciała żeby zniknął ten kolor i kod producenta,natomiast najchętniej żeby była taka sama nazwa jak mojej aukcji
ean:5902921280620 a aukcja np 11122789422
Docelowo będę chciała do tego produktu podpiąć 10 aukcji z różnymi kolorami.
@barwyflory_pl oki, dziekuję za informację. Zadanie zgłoszone 🙂 Dam znać, gdy dostanę odpowiedź w tej sprawie.
Ok. Zatem czekam na info 🙂
@barwyflory_pl otrzymałam odpowiedź. Bardzo mi przykro, ale sugestia została odrzucona, ponieważ do tego kodu EAN przypisany jest produkt w kolorze żółtym, a każdy nowy wariant kolorystyczny powinien mieć osobny kod EAN. Czy pozostałe produkty, które chciałaś połączyć mają inny kod EAN nadany przez producenta?
@la_nikaWłaśnie o to chodzi że wszystkie kolory mają ten sam kod kreskowy
@barwyflory_pl dziękuję za informację, będę to dalej wyjaśniać i dam znać co się udało ustalić.
@barwyflory_pl otrzymałam informację, że w kategorii Sztuczne kwiaty i owoce dla marki "Art-Flo" została dodana reguła identyfikacji, w związku z czym, pomimo tego samego eanu, przy różnych kolorach i kodach producenta, będzie możliwość dodania produktów do katalogu.
Daj proszę znać, czy to rozwiązuje problem?
@la_nika z tym że każdy kolor ma zarówno ten sam ean jak i kod producenta czyli AFL0053. Dobrze rozuniem, że mimo wszystko nie jestem w stanie podpiąć wszystkich kolorów w jeden produkt?
@barwyflory_pl sprawdziliśmy na stronie producenta i produkty mają różne oznaczenia np.
AFL-0053-HB1
AFL-0053-HG1
Do każdego z tych wariantów powinien być utworzony osobny produkt w katalogu, a konkretna oferta powinna być podpięta pod właściwy dla niej produkt.
Przykro mi, ale z tego powodu nie będzie możliwości zmiany tytułu i usunięcia nazwy koloru w katalogu.
@la_nika ja niestety na pojedynczych opakowaniach nie mam tej "końcówki"kodu (na każdej naklejce opakowania jest AFL0053.
UUfff widze że moja nadgorliwosc z dopiskiem eanu nie popłaciła.
Zapytam zatem jeszcze tylko o to czy jest szansa żeby ten mój produkt sprzed 2 dni któremu dopisałam ten ean wrócił do stanu pierwotnego? Czyli ogólnie żeby to był mój,oddzielny produkt tak jak było początkowo, z tą ilością ocen jakie miał przed dodaniem eanu?
@barwyflory_pl skonsultowałam sprawę z zespołem produktyzacji, przykro mi, ale w tej sytuacji cofnięcie wprowadzonych zmian nie jest zasadne.
Pomimo, że EAN nie jest wymagany w obrębie tej kategorii, to zawsze warto go dodawać, bo pozwala na łatwe namierzenie produktu w naszym katalogu. Katalog jest cały czas rozszerzany o nowe produkty, a te istniejące są wzbogacane między innymi za pomocą sugestii z "zgłoś błąd w produkcie", które rozpatrują nasi konsultanci. Tak było w tym przypadku - produkt został wzbogacony o EAN i dzięki temu można było go jednoznacznie zidentyfikować i wzbogacić o parametry.
@la_nika niestety całkowicie się z tym nie zgodzę że po wpisaniu EAN można jednoznacznie zidentyfikować produkt. Najlepszym dowodem jest to, że wpisując ten EAN miałam w ręce opakowanie z kolorem pomarańczowym. Z resztą po wprowadzeniu danych (poprzez " zgłoś błąd w produkcie") allegro dopisało kod AFL0053 czyli taki który jest na opakowaniu z każdego koloru natomiast z tego co mi się udało przed chwilą ustalić oznaczenia np HG1 to nie część kodu producent a nazwa koloru którą występuje tylko na dużych boxach będących opakowaniami zbiorczymi. Z tego co przeczytałam również regulamin produktyzacji to pod jeden produkt można podpiąć kilka aukcji z kolorami i wtedy jeden z parametrów (czyli kolor) może się różnić. Tyle że w parametrze kolor wiadomo że nie wpisze np HG1 tylko konkretną nazwę koloru.
Powtarzam: nawet allegro wprowadzając kod producenta (po tym jak podałam EAN) wpisało AFL0053 bez żadnych końcówek
@la_nika żeby nie było wątpliwości że kod produktu to tylko (!!!) AFL0053 bez końcówek a np HG występuje tylko w parametrze koloru to podsyłam zdjęcie boxow do których udało mi się dopchać na magazynie. Myślę że to raczej rozwiewa wszelkie wątpliwości że każdy kolor ma ten sam kod producenta
@barwyflory_pl zmieniliśmy wartość kodu producenta w katalogu dla tego produktu na AFL-0053-HG1, ponieważ na stronie producenta, do której się odnosimy ten produkt ma taki kod, a jest to parametr identyfikującyprodukt w katalogu.
Prawidłowy kod, to taki, który podaje producent produktu, a tutaj mamy konkretne źródło - stronę internetową, która wskazuje w jakiej formie kod producenta jest zapisywany.
Jeżeli chodzi o EAN i o to, że w tym wypadku nie ułatwia odnalezienia produktu w katalogu to rzeczywiście w tym przypadku, (ponieważ różne produkty mają ten sam EAN) sam EAN nie pozwala na łatwiejszą identyfikację produktu, dlatego aby je rozróżnić jest podany kod producenta.
Dla Was konkretnym źródłem jest strona internetowa producenta, na które tak naprawdę nikt nie odpowiada za nazewnictwo i parametry wirtualnego towaru, a ja mam ten towar namacalnie w ręce z innymi danymi. Symbole dla klienta są teoretycznie mało istotne w tej sytuacji, ale biorąc pod uwagę, że podawane na aukcjach parametry są przecież właśnie głównie dla klienta to powinny zawierać to co klient zobaczy po otwarciu paczki z zamówieniem, a nie to co jest na stronie www producenta na którą pewnie nigdy nie zajrzy (bo po co).
Tak czy inaczej nie ciągne już tematu, bo trawa to już drugi dzień, a widzę że to bez sensu i tak czy inaczej nic nie ugram.
W każdym razie @la_nika dzięki za zainteresowanie tematem
To jest wałkowanie ciągle tego samego tematu https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/produktyzacja-ma-stare-specyfikacje-co-wpr...
i wałkowane będzie bo ta cała produktyzacja jest niedorobiona. Tu jest partyzantka. Panuje zasada kto pierwszy ten lepszy. Ktoś zrobił produkt żółty i kropka. Możesz sobie pisać zgłoszenia...