Nie mogę złożyć zlecenia odbioru dla kuriera, tak jak zawsze mogłem parę dni na przód, po prostu pustka, ktoś ma podobnie, albo zna jakieś zastosowanie na rozwiązanie problemu? Miejsce jak zwykle to samo data odbioru: brak wyników, przedziału czasowego też nie mogę wybrać, centrum miasta
Pozdrawiam
Dzień dobry,
w pierwszej kolejności zalecamy standardowe działania takie jak wyczyszczenie ciasteczek w przeglądarce, czy też skorzystanie z innej. Jeśli jednak to nie pomoże bardzo proszę kontakt bezpośrednio z Biurem Obsługi Klienta InPost i wskazanie loginu do Managera Paczek, abyśmy mogli sprawdzić te kwestię wraz z typem konta oraz numer przesyłki, dla której występuje problem z zamówieniem zlecenia na podjazd kuriera. Niektóre specyfikację przesyłek nie pozwalają na zamówienie podjazdu w standardowy sposób.
Zmiana przeglądarki oraz wyczyszczenie ciastek nic nie dają. Do biura obsługi nie da się dodzwonić. Występuje problem dla wszystkich paczek z tą sprawą.
@InPost "Houston, we've had a problem"
Czy możesz potwierdzić że problem występuje globalnie, a nie indywidualnie?
Obawiam się że dzisiaj wieczór i jutro rano wasze skrzynki kontaktowe/telefoniczne zablokują się od zdesperowanych sprzedających.
Witam, mam ten sam problem. Wszystko wskazuje na to, że jest to globalny problem. Zostawię sobie z 5 paczek na zamówienie podjazdu jutro do południa a dzisiaj zamówię podjazd również bez godziny i daty. Informacje o problemie firmy InPost powinny być ogłaszane publicznie, a nie odsyłane indywidualnie do infolinij.
Pozdrawiam i życzę dużo cierpliwości i spokoju dla wszystkich 🙂
@InPost czy tylko u mnie coś nie halo z opcją podjazdu kuriera?
Od soboty nie wyświetla się opcja wyboru zamówienia kuriera po odbiór paczek.
Dziwne na piątek (02.01.2026) jeszcze mi się udało.
Cześć, @Halfrunt. Zachęcam, abyś w tej sprawie skontaktował się bezpośrednio z Biurem Obsługi Klienta InPost.
Mam ponad 50 paczek utworzonych w manager paczkomaty. Jednak gdy klikam zamów kuriera wybieram swoją firmę to data odbioru "bez wyników" oraz bez możliwości wybrania przedziału czasowego. Nie mogę nic więcej zrobić. Nie działa na innych urządzeniach ani przeglądarkach. Na innych kontach również pod adresy z innymi rejonami kurierskimi!!!! Czy ktoś się z tym spotkał jak sobie poradzić? Pozdrawiam
@Aszurkowski98 wczoraj były problemy techniczne w inpost
Nadal to samo jest.
Cześć, @Aszurkowski98. Zachęcam, abyś w tej sprawie zadzwonił na infolinię InPost.
Pan na infolinii nic nie poradzi, kazał zrobić zgłoszenie które zrobiłem wczoraj i nie umie się do tego odnieść. Kilkadziesiąt paczek leży.
no właśnie zastanawiam się, czy kolejnych paczek nie generować już bezpośrednio nadawanych w paczkomacie. (na szczęście nie mam ich kilkadziesiąt, a co najwyżej kilkanaście)
Ale co z tymi wygenerowanymi z podjazdem kuriera, tego nie da się już cofnąć/zmienić, a ponowne generowanie zwłaszcza przesyłek w SMART wiąże się z opłatami, których nikt mi nie zwróci.
Cóż najwyżej poproszę klientów o ponowne złożenie zamówienia, a dotychczasowe będę musiał anulować, szkoda.
Pozostaje robić screeny i wysyłać do allegro, żeby wykluczyli z jakości sprzedaży te przesyłki. U mnie nie można od wczoraj od mniej więcej godziny 18:00. Bez zmian, różne konta, rózne urzadzenia, rózne przeglądarki. NIC TO NIE DAJE.
@abcbron-pl @Aszurkowski98 udało się zamówić kuriera, działa bez zaznaczenia daty i czasu dostawy.
Mi się udało zrobić zlecenie ale jest bez daty ani godzin 🙂 więc jest bo jest ale nie wiadomo na którą i kiedy 😂
U mnie to samo nie ma możliwości wyboru daty oraz godz. odbioru paczek
U mnie też 🙂 tylko DOWOLNA i się klika nie wiadomo czego się spodziewać kiedy i przez kogo
mam tak samo tez nie moge zamówić kuriera brak daty nie możan nic wybrać
Ja juz napisalem w tej sprawie na bok inposta