Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wczoraj komunikaty o blokadzie kont dla sprzedawców z powodu podejrzenia działania robota, dziś usuwanie prawidłowo ustawionych ofert z powodu zmiany w trakcie ich trwania "STANU" - czyli kolejna awaria systemu Allegro za który muszą płacić sprzedawcy i to wszystko zaraz po znacznym podniesieniu opłat za sprzedaż od 1 marca.
Mam dokładnie to samo. Usunęli mi dziś dwie aukcje gdzie powodem miał być STAN. Wysłalem zapytanie przez formularz. Ciekawe co odpiszą.
Witam, dokładnie to samo mamy, blokują sprzedaż, usuwają aukcje...
Prosiliśmy o pomoc na 1 ze zdjęć (prawie we wszystkich ogłoszeniach) jest nr telefonu- pozostałości po poprzednikach... usuwamy ręcznie ponad 1000 ogłoszeń, prosiliśmy allegro o pomoc i co... usuwają i blokują... czas odejść z allegro!
Na dwóch kontach usunęło nam wczoraj koło 30 aukcji a dziś znów zaczynają 😮 i punkty minusowe za łamanie regulaminu, a to jakieś stare aukcje które były wznawiane jakiś czas temu bez żadnych edycji - biorą sobie historie aukcji oryginalnie wystawionej i może być nawet z 1768 roku i tak się do niej dowalą mimo że od 500 lat ma jeden stan...
@Czytajnikpl usunięcie ofert z powodu zmiany parametru [stan] w trakcie trwania oferty nie jest błędem. Jest to zamierzone działanie, zmiana tego parametru w trakcie trwania oferty jest niezgodna z zasadami.
Witam to dlaczego jest taka możliwość nie powinna być ta funkcja zablokowana ?
@CAIEN ta funkcja będzie zablokowana. Jednak niezależnie od tego, zgodnie z zasadami platformy jest to działanie niedozwolone.
W tym kwartale? Bo dużo lepiej i łatwiej by było gdyby nie było po prostu możliwości na łamanie regulaminu :]
To jak mamy edytować??!!!... żeby poprawić - wprowadzić, wasze wymagania żeby nie łamać regulaminu... łamiemy go bo poprawiamy, żeby nie łamać?!!! Czy Wy się słyszycie? Macie jakiś dobry procent od tego ,że wykańczacie sprzedawców???????!!!!!!!!!!!! Czy o co chodzi???
Proszę więc o pomoc w odblokowaniu konta- i instrukcje od Pani Moderatorki jak zrobić żeby nie łamać regulaminu, a poprawić nieprawidłowości- nie łamiąc regulaminu
@ET_HURT_DETAL w sprawie blokady skontaktuj się z nami przez formularz kontaktowy.
??? to w takim razie przykład z dziś, dostaję maila, że usunęliście 7 ofert bo zmiana parametru, pracownicy wznawiają oferty od nowa po czym okazuje się, że wszystkie te oferty zostały już dawno wyprzedane i ich stan wynosił 0 (były zakończone z powodu wyprzedania) a Wy wysyłacie maila, że je usunęliście i dajecie upomnienia. Proszę o trochę szczerości, co się złego dzieje tak naprawdę w Allegro?
@Czytajnikpl wszystkie oferty, które zablokowaliśmy były aktywne, więc nie wiem co przekazali Ci Twoi pracownicy, ale mogę Cię zapewnić - nic złego się u nas nie dzieje.
Nie. Nie były aktywne. Do tej pory (a minęła już godzina) sprawdzacie jak mogło do tego dojść. Podaję przykład książka ""X sztuk 4 - ostatnia sztuka sprzedana 5 dni temu a dziś komunikat, który wprowadza w błąd "Usuneliśmy...." i upomnienie, mimo, że stan 0 (zakończona 5 dni temu). Więc proszę nie wypowiadać się jeśli nie ma Pani informacji. Już pół roku temu miałem to samo, później przepraszaliście ale co mi po przeprosinach studentów na umowach zlecenie...
@Czytajnikpl poproszę numer oferty, o której piszesz.
Po co? Pracuje Pani w Dziale Zasad? Jeśli nie to nic Pani nie pomoże. Obecnie czekam na odpowiedź z tego działu po raz kolejny będą rozpatrywać czy karanie sprzedawców za archiwalne zmiany w statusie, które dotyczy zakończonej oferty (nawet z przed kilku tygodni) nie jest przypadkiem niezgodne z prawem. Chyba jednak nie wszystko działa jak należy w Allegro, skoro w kółko wałkujemy te same tematy i "awarie" co kilka dni.
Jak to co się dzieje - dzieje się jak zawsze - cyrk na kółkach - po tylu latach na tym badziewnym portalu nic mnie już nie zdziwi. Niestety nie ma alternatywy i trzeba się męczyć z tym botami i odpowiedziami na problemy typu kopiuj wklej.
Usuwane oferty, a zgłaszane niezgodne z regulaminem nadal widnieją przez tygodnie - kradzieże opisów, zdjęć - wszystko w ramach "regulaminu". Kto handluje na allegro ten w cyrku się nie śmieje 😉
Wymiotować się chce od tego wszystkiego
@megii_ss pozwolę sobie podsumować, to co pisała moja koleżanka wyżej - ta funkcja będzie zablokowana. Jednak niezależnie od tego, zgodnie z zasadami platformy jest to działanie niedozwolone.
Zachęcam do działania zgodnego z regulaminem, żeby podobne sytuacje nie miały miejsca.
??? to w takim razie przykład z dziś, dostaję maila, że usunęliście 7 ofert bo zmiana parametru, pracownicy wznawiają oferty od nowa po czym okazuje się, że wszystkie te oferty zostały już dawno wyprzedane i ich stan wynosił 0 (były zakończone z powodu wyprzedania) a Wy wysyłacie maila, że je usunęliście i dajecie upomnienia. Proszę o trochę szczerości, co się złego dzieje tak naprawdę w Allegro? Dlaczego nikt nie odpisuje na zgłaszany problem, który jest ewidentnie winą kolejnej awarii lub grzebania w systemie przez osoby, które w Waszej firmie nie powinny tego robić?
@megii_ss "Niestety nie ma alternatywy" - im bardziej będziesz w to wierzyć, tym bardziej będzie to prawda.