Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
w cenniku na stronie https://allegro.pl/regulamin/pl/zalacznik-4
jest taka pozycja
Zlecenie odbioru (dot. jednorazowego zlecenia 3 lub mniej paczek z jednego miejsca w tym samym dniu) | DPD_N1_PODJAZD | 3,69 zł |
czy to znaczy ze po jedną paczkę "Allegro kurier DPD" nie można złożyć "zlecenia odbioru" mimo że po zwykłą paczkę kurierską takie zlecenie odbioru jest bezpłatne ??
Już w trakcie, bo to absurd totalny.
Koniec końców naliczają opłaty za podjazd zgodnie z Załącznik nr 4 lecenie odbioru (dot. jednorazowego zlecenia 3 lub mniej paczek) ZLODB 3,69 zł czy jest to usługa bezpłatna jak przekazują w pomocy https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/allegro-kurier-dpd-nowy-model-rozliczeniowy-ZGjlBn2rdU4
??
@OKTAGON-GROUP Od 2 listopada opłata 3,69 zł za odbiór od 1 do 3 paczek już nie obowiązuje, więc aktualnie nie naliczamy żadnych opłat za podjazd kuriera niezależnie od liczby przesyłek. Poprawiśmy już ten zapis w artykule, tak aby nie było wątpliwości w tej kwestii.
@_HolaOla_ A co z opłatami pobranymi wczesniej? Allegro w korespondencji każe składac reklamacje do DPD, a pani z DPD twierdzi, że to sprawa wyłącznie allegro i oni maja zwrócic.
Wiec jak?
@AptekaNatolinska Tak, właściwą drogą jest najpierw złożenie oficjalnej reklamacji w DPD wraz z pełnomocnictwem do składania reklamacji udzielonej przez Allegro. W przypadku, kiedy reklamacja oraz odwołanie od niej zostaną rozpatrzone negatywnie, możesz w terminie 14 dni od otrzymania decyzji odmownej zwrócić się do nas z prośbą o pomoc. Wówczas poprosimy Cię o przedstawienie wszystkich faktów i dokumentów związanych z reklamacją, w tym całej korespondencji z przewoźnikiem.
czyli dla każdej przesyłki wysłanej do tej pory przez allegro dpd należy składać reklamację ? allegro nie potrafi tego załatwić jednym kontaktem z dpd ?
@goralshop_pl Jeśli chcesz reklamować daną przesyłkę to tak, nie ma innej możliwości.
ale od allegro kupuję usługę więc to wy powinniście sprawę załatwić w imieniu wszystkich użytkowników. Wiem allegro jest tylko po to aby tylko kasować swoich (prowizje, dodatkowe opłaty, utrudnianie sprzedaży itp)
Poproszę o wystawienie pełnomocnictwa do reklamowania za was opłat nienależnie pobranych przez DPD od nas. Gdzie jest to pełnomocnictwo, bo prosiłem już o nie nie wcześniej a do dziś nie mam w temacie nawet grama odpowiedzi. Ja wiem, że wy nas traktujecie jak barany do strzyżenia, ale to już jest przegięcie! Mało tego - nawet na prośbę nikt z was nie potrafi zareagować!
Poproszę o wystawienie nam pełnomocnictwa do składania reklamacji. Mamy mnóstwo tych opłat naliczonych i zweryfikujemy wszystkie, ponieważ nie może być tak, że my ponosimy jakieś ukryte opłaty. Mało tego - DPD nam wystawiało jeszcze jakieś dziwne opłaty za brak wykonania limitu wysyłanych paczek w ramach naszej umowy z DPD. Poza tym widzę na koncie jakieś pozycje opisane jako zlecenie przekierowania przesyłki - ani razu takowego zlecenia ni wystawialiśmy, więc czekam na wyjaśnienia kto składał takie dyspozycje i dlaczego my mamy za to płacić?
Co z pobranymi dotychczas opłatami za podjazd kuriera? Nasza umowa gwarantowała nam bezpłatny odbiór a to że Alllegro coś nakombinowało to my mamy za too płacić?