anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy są jakieś obostrzenia dotyczące wykorzystania opinii o produkcie poza ALLEGRO?

ReigJofre
#1 Nowicjusz#

Mam fajne opinie o produkcie, jestem producentem czy mogę wykorzystać te opinie (NP. screeny) w reklamach czy na social mediach?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

kostas11
#21 Demiurg#

@ReigJofre przecież to są Twoje opinie Twojego produktu, napisz tylko w regulaminie sklepu 

Użytkownik z chwilą napisania opin1i o produkcie stanowiących przedmiot ochrony prawa autorskiego, w szczególności opisu oraz zdjęć („Treść”), zezwala ReigJofre na nieodpłatne, niewyłączne, nieograniczone czasowo i terytorialnie korzystanie z tych Treści w następującym zakresie:

a. utrwalania i zwielokrotniania wszelkimi technikami, w tym także przez dokonywanie zapisu oraz kopii na wszelkiego rodzaju nośnikach papierowych, elektronicznych, magnetycznych bądź optycznych;

b. rozpowszechniania za pośrednictwem sieci telekomunikacyjnych (w tym internet i sieci GSM) w jakikolwiek sposób i przy użyciu jakiejkolwiek technologii, w szczególności poprzez: rozpowszechnianie w taki sposób, aby każdy mógł mieć dostęp do Treści w miejscu i czasie przez siebie wybranym oraz inne sposoby eksploatacji w sieciach telekomunikacyjnych bez względu na możliwe do zastosowania sposoby ograniczania dostępu; publiczne wyświetlenie oraz odtworzenie, w tym również poprzez mechanizmy automatycznego odtwarzania Treści na stronach internetowych;

c. publicznego wykonania, wystawiania, wyświetlania, odtwarzania oraz nadawania i reemisji;

________
Κώστας
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

takie coś dla anonimowych komentarzy?

przecież autor się pod nim nie podpisał tylko ukrył swoją tożsamość

@ReigJofre jest takie coś jak prawo cytatu

kopiowanie ekranu (zrzuty ekranu) może podlegać pod prawa autorskie i to nie autora wpisu ale allegro

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@RED wiesz że to tak w odwecie za regulamin allegro 🙂 skoro allegro może jednostronnie robić co chce to czemu my nie możemy 🙂 

________
Κώστας
oznacz moderatorów