Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
witam;
wchodzę na kompie na allegro i pojawia się komunikat "Witryna prosi o zgodę na wykorzystanie Twoich danych"; czy to jakieś oszustwo czy nie ma w tym nic groźnego?!
Moderacja się nie odniosła do tego, jak widzę!
czekamy
Mam to samo od dziś, na trzech przeglądarkach.
jakaś dziwna akcja, nadal jednak nie mam odpowiedzi od Allegro - czy to bezpieczne czy o co chodzi; czekamy na rozwiązanie...
Ja nie zaakceptowałem wszystkiego tylko weszlem w opcje i wyłączyłem po koleji wszystkie zgody, musiałem bo inaczej nie można się zalogować do allegro. Pewnie znów chca wyciagnąć jakieś dane i zgody i slać reklamy i chandlować danymi.
dokładnie zrobiłem tak samo
U mnie to samo na dwóch przeglądarkach. Nawet nie ma jak tego wyłączyć w szybki sposób....
a teraz takie coś:
@appleofsodom dostałam już potwierdzenie od naszego zespołu bezpieczeństwa, że to na pewno nie jest nasz mechanizm, a zgoda na wykorzystywanie tych danych pochodzi od Google (jeśli korzystacie z Chrome) lub właściciela przeglądarki, z której korzystacie.
Na tych trzech to sprawdzilem Chrome, Firefox, Eagle i na każdej to samo.
@_HolaOla_ - proszę Cię... To już kolejna akcja z dziwnymi komunikatami. Najpierw Avast, teraz Google... Podłączacie wtyczek od u.....a tam i z powrotem, bo chcecie jak najwięcej danych wyciągnąć... Ciekawe co na to Wasz Dział Bezpieczeństwa albo Administrator danych osobowych...
Czekaj - nabrali wody w usta i udają nieświadome egzekucji karpie wigilijne leniwie pływające w wannie tam i z powrotem...
Aby Ci ułatwić - zapytaj Waszych deweloperów, co znowu za gniot wrzucili do kodu w celu zbierania danych... Tam uzyskasz odpowiedź...
mocna opinia - takie czasy, wszystko jest możliwe...
@appleofsodom @biosorcerer @e-market24h sprawdziliśmy to bardzo dokładnie także z zespołem reklamowym i było to chwilowe działanie związane z narzędziami Google używanymi na Allegro. Powiadomienia już się nie pojawiają, ale chciałabym Was uspokoić. Wszystkie zgody, które zaakceptowaliście lub tylko wyświetliły się na Waszych ekranach są zgodne z regulaminami oraz regułami korzystania z Allegro. Więcej na ten temat możecie przeczytać np. w naszej polityce cookies, ale nie powinniście mieć żadnych powodów do niepokoju. Nie zbieramy od Was i naszych użytkowników danych, których zbierać nie możemy, ponieważ tak jak wszystkie firmy działające na rynku obliguje nas do tego prawo.
bardzo dziękuję za pomoc i wyjaśnienie sprawy 😉
Pojawiło się nawet na telefonie, "ale nie powinniście mieć żadnych powodów do niepokoju".
Faktycznie 730 dni przechowywania plików cookie to nic takiego. Wystarczy najpierw kliknąć lewy dolny przycisk [zarządzaj opcjami], wejść w [Preferencje dotyczące dostawców] (a jest ich tylko 133 😉 ) Przescrollować wszystkich, wyłapać 53 uzasadnione interesy i odznaczyć, po czym [Potwierdź wybrane opcje] -teraz po prawej na dole, bo po lewej jest [Akceptuj wszystkie], to w nadziei, że nieuważny użytkownik kliknie tak, jak na początku, gdy omijał prawy przycisk [Zgadzam się].
Oczywiście wcześniej należało, klikając w lewą górną strzałkę aby przejść z [Preferencje dotyczące dostawców] do Preferencji dotyczących danych [Zarządzanie danymi] (np. preferencje danych geolokalizacyjnych -do 500 m) też poodhaczać co nam się nie podoba, bo nie ma jednoznaczności, czy końcowe [Potwierdź wybrane opcje] dotyczy tego samego.
Prawda, że proste 😉