anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

czy to OK? "Witryna prosi o zgodę na wykorzystanie Twoich danych"

MAMY ROZWIĄZANIE!
appleofsodom
#9 Pomysłodawca#

witam;

wchodzę na kompie na allegro i pojawia się komunikat "Witryna prosi o zgodę na wykorzystanie Twoich danych"; czy to jakieś oszustwo czy nie ma w tym nic groźnego?!Screenshot 2024-01-24 at 18-54-21 Sony Fh 7 w Sklep internetowy AGD i RTV - Allegro.pl.png

oznacz moderatorów
34 ODPOWIEDZI 34
LEW433
#21 Demiurg#

Moderacja się nie odniosła do tego, jak widzę!

oznacz moderatorów
appleofsodom
#9 Pomysłodawca#

czekamy

oznacz moderatorów
e-market24h
#7 Wielbiciel#

Mam to samo od dziś, na trzech przeglądarkach.

oznacz moderatorów
appleofsodom
#9 Pomysłodawca#

jakaś dziwna akcja, nadal jednak nie mam odpowiedzi od Allegro - czy to bezpieczne czy o co chodzi; czekamy na rozwiązanie...

oznacz moderatorów
e-market24h
#7 Wielbiciel#

Ja nie zaakceptowałem wszystkiego tylko weszlem w opcje i wyłączyłem po koleji wszystkie zgody, musiałem bo inaczej nie można się zalogować do allegro. Pewnie znów chca wyciagnąć jakieś dane i zgody i slać reklamy i chandlować danymi.

oznacz moderatorów
appleofsodom
#9 Pomysłodawca#

dokładnie zrobiłem tak samo

oznacz moderatorów
Fishing-Trips_pl
#8 Zapaleniec#

U mnie to samo na dwóch przeglądarkach. Nawet nie ma jak tego wyłączyć w szybki sposób....

oznacz moderatorów
e-market24h
#7 Wielbiciel#

a teraz takie coś:

Potwierdź, że jesteś człowiekiem.
Zauważyliśmy nietypowe działanie Twojej sieci lub przeglądarki. Potrzebujemy upewnić się, że jesteś człowiekiem.

Jeśli coś nie działa prawidłowo wyślij nam wiadomość.
oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@appleofsodom  dostałam już potwierdzenie od naszego zespołu bezpieczeństwa, że to na pewno nie jest nasz mechanizm, a zgoda na wykorzystywanie tych danych pochodzi od Google (jeśli korzystacie z Chrome) lub właściciela przeglądarki, z której korzystacie. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
e-market24h
#7 Wielbiciel#

Na tych trzech to sprawdzilem Chrome, Firefox, Eagle i na każdej to samo.

oznacz moderatorów
biosorcerer
#15 Entuzjasta#

@_HolaOla_ - proszę Cię... To już kolejna akcja z dziwnymi komunikatami. Najpierw Avast, teraz Google... Podłączacie wtyczek od u.....a tam i z powrotem, bo chcecie jak najwięcej danych wyciągnąć... Ciekawe co na to Wasz Dział Bezpieczeństwa albo Administrator danych osobowych...

Czekaj - nabrali wody w usta i udają nieświadome egzekucji karpie wigilijne leniwie pływające w wannie tam i z powrotem...

Aby Ci ułatwić - zapytaj Waszych deweloperów, co znowu za gniot wrzucili do kodu w celu zbierania danych... Tam uzyskasz odpowiedź...

oznacz moderatorów
appleofsodom
#9 Pomysłodawca#

mocna opinia - takie czasy, wszystko jest możliwe...

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@appleofsodom @biosorcerer @e-market24h sprawdziliśmy to bardzo dokładnie także z zespołem reklamowym i było to chwilowe działanie związane z narzędziami Google używanymi na Allegro. Powiadomienia już się nie pojawiają, ale chciałabym Was uspokoić. Wszystkie zgody, które zaakceptowaliście lub tylko wyświetliły się na Waszych ekranach są zgodne z regulaminami oraz regułami korzystania z Allegro. Więcej na ten temat możecie przeczytać np. w naszej polityce cookies, ale nie powinniście mieć żadnych powodów do niepokoju. Nie zbieramy od Was i naszych użytkowników danych, których zbierać nie możemy, ponieważ tak jak wszystkie firmy działające na rynku obliguje nas do tego prawo. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
appleofsodom
#9 Pomysłodawca#

bardzo dziękuję za pomoc i wyjaśnienie sprawy 😉

oznacz moderatorów
NajlepszyComPL
#13 Ambasador#

Pojawiło się nawet na telefonie, "ale nie powinniście mieć żadnych powodów do niepokoju". 

Faktycznie 730 dni przechowywania plików cookie to nic takiego. Wystarczy najpierw kliknąć lewy dolny przycisk [zarządzaj opcjami], wejść w [Preferencje dotyczące dostawców] (a jest ich tylko 133 😉  ) Przescrollować wszystkich, wyłapać 53 uzasadnione interesy i odznaczyć, po czym [Potwierdź wybrane opcje] -teraz po prawej na dole, bo po lewej jest [Akceptuj wszystkie], to w nadziei, że nieuważny użytkownik kliknie tak, jak na początku, gdy omijał prawy przycisk [Zgadzam się].

Oczywiście wcześniej należało, klikając w lewą górną strzałkę aby przejść z [Preferencje dotyczące dostawców] do Preferencji dotyczących danych [Zarządzanie danymi] (np. preferencje danych geolokalizacyjnych -do 500 m) też poodhaczać co nam się nie podoba, bo nie ma jednoznaczności, czy końcowe [Potwierdź wybrane opcje] dotyczy tego samego.

Prawda, że proste 😉

*** SZTUCZNA inteligencja NIE DORÓWNA nigdy NATURALNEJ głupocie 😉
oznacz moderatorów