Piszę tutaj publicznie i chciałabym zapytać:
- czy inni sprzedawcy też zauważyli nieprawidłowe działanie filtrów?
- czy ktoś zgłaszał podobny problem i dostał realne rozwiązanie?
- czy możliwe, że po naszej stronie coś jest źle skonfigurowane?
Chciałabym wiedzieć, na jaką skalę występuje ten problem, bo obawiam się, że jeśli dotyczy „tylko” części sprzedawców, to Allegro nie będzie się nim zajmować, a jedynie przekazywać kolejny miesiąc sprawę do odpowiedniego działu.
Jeszcze długo przed zmianą na Sales Center problem wyglądał tak, że filtr w dyskusjach „oczekujące na moją odpowiedź” pokazywał dziesiątki stron dyskusji, które były już faktycznie zakończone (klient napisał „dziękuję” i kliknął „zakończ dyskusję”), a mimo to wisiały jako oczekujące na odpowiedź. Oczywiście nie dało się już nic naszej strony napisać w takiej dyskusji po jej zakończeniu.
Zgłaszaliśmy to wielokrotnie – zgłoszenia były przyjmowane, ale temat nigdy nie został rozwiązany.
Po zmianach na allegro i przejściu na Sales Center sytuacja jest inna, ale problem nadal istnieje tylko w nowej formie.
Obecnie w reklamacjach nie działa filtr „nieodczytane wiadomości”:
- mam już kilka stron reklamacji oznaczonych jako nieodczytane (ikona koperty),
- wchodzimy w te reklamacje, wiadomości są odczytane i wyświetlone, mimo to status się nie zmienia i reklamacje dalej widnieją jako nieodczytane z ikoną koperty.
To jest bardzo problematyczne w codziennej pracy, bo nie mamy pewności, czy w którejś „rozwiązanej” reklamacji klient nie dopisał czegoś nowego. Po zmianach reklamacja może być rozwiązana, ale nadal przecież można w niej pisać (w przeciwieństwie do dawnych dyskusji). Filtry przestają spełniać swoją funkcję i utrudniają realną kontrolę nad obsługą klientów.
Zgłaszaliśmy ten problem już kilka razy – za każdym razem otrzymuję informację, że sprawa jest przekazana do „odpowiedniego działu”, ale od miesięcy nic się nie zmienia. Rozwiązywali sprawę w poprzedniej wersji panelu, aż zmienili go na Sales Center i dalej coś nie działa... Mam wrażenie, że temat jest odkładany, mimo że realnie obniża jakość pracy w Sales Center.
podbijam temat
Cześć @domoweinspiracje, dziękuje za zgłoszenie i bardzo przepraszamy za spowodowane problemy.
Skonsultowałem sprawę z odpowiednim zespołem i mogę zapewnić, że trwają intensywne prace nad rozwiązaniem opisanego przez Ciebie problemu. Wkrótce mają zostać zaimplementowane poprawki, które mają to naprawić.