Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć wszystkim. Jeszcze jakiś czas temu na Allegro można było znaleźć informacje że informowanie o innym kolorze bądź rozmiarze danego produktu w opisie jest dopuszczalne. Dzisiaj przeglądałam informacje odnośnie wyglądu opisu i tej informacji nie znalazłam. Wiec pytanie moje takie , czy jest to zgodne z regulaminem jeśli w opisie danego przedmiotu umieszczę informację że dany przedmiot jest dostępny w innym kolorze bądź rozmiarze?
@ekorex_pl Z tego co pamiętam, można było udostępniać w ofercie wybór koloru lub wzoru graficznego i ta zasada chyba nadal obowiązuje. Warunkiem jest aktualizacja opisu tak, aby klient wiedział, ile sztuk danego koloru i danego wzoru jest dostępne. Zaraz sprawdzę w regulaminie.
Jest;
Niedopuszczalne jest pozostawienie Kupującemu w ramach Oferty wyboru co do jednej bądź kilku istotnych cech Towaru, takich jak np. rozmiar, model itp. W Ofercie obejmującej wiele sztuk Towaru, dopuszczalne jest umożliwienie wyboru koloru bądź wzoru graficznego pod warunkiem, że Sprzedający prezentuje aktualną informację o ilości dostępnych kolorów lub wzorów graficznych.
Wyboru rozmiaru nie można udostępniać.
Ja tylko zamieszczam informację pod koniec opisu przedmiotu że np. dana rzecz jest dostępna w innym rozmiarze bądź kolorze. Tyle , dosłownie linijka. Każda rzecz nawet taka sama ale w innym kolorze jest na oddzielnej aukcji. Od tak po prostu piszę taka informacje, tylko nie jestem pewna czy to dalej aktualne.
Można informować, że na innych aukcjach są dostępne inne kolory i rozmiary.
Dziękuje za odpowiedź 🙂