anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego Allegro nie ponosi kosztów zwiazanych ze zwrotami "Płatność przy odbiorze"?

horsevetal
#7 Wielbiciel#

Klient zamawia przesyłkę "Płatność przy odbiorze" Nie odbiera jej. Ja jako sprzedający ponoszę koszty wysyłki i zwrotu do firmy.

Zdarza się to coraz częściej.

Z tego powodu zrezygnowaliśmy również ze sprzedaży na allegro.cz

Dlaczego allegro nie ponosi związanych z tym kosztów. Oferuje tylko "super programy ochrony" dla kupujących a co ze sprzedającymi? 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

mdrogeria
#21 Demiurg#

@horsevetal Nikt Cię nie zmusza do oferowania przesyłek za pobraniem to tylko Twoja decyzja  , uważasz  ,że to zbyt duży koszt usuń z cenników dostaw .

oznacz moderatorów

horsevetal
#7 Wielbiciel#

Na 50 przesyłek wysłanych za pobraniem np. 10 nie odebranych. Dlaczego mam sobie "ograniczać" ilość klientów którym oferuję określony sposób zakupu-  nie wszyscy są nie rzetelni.

I pytanie zadałem dlaczego allegro nie poczuwa się do ponoszenia kosztów za nieodebrane przesyłki, a nie do tego, abym usunął opcje pobrania.

O tym wiem i nie oczekuje takich odpowiedzi.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@horsevetal jakich odpowiedzi oczekujesz , allegro nie ma najmniejszego wpływu na Twój cennik dostaw .

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@horsevetal Odpowiedź jest prosta, lepiej żebyś ty stracił niż oni, tak uważają tak myślą i tak jest, jakby oni to pokrywali to szłoby to od wszystkich. My wszyscy składamy się na ich zyski.

oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

Dlaczego nie takich kosztów to raczej nie pytanie do nas na forum ,warto zapytać u źródła . Społeczność już wiele razy zgłaszała ten problem i odpowiedzi dają do zrozumienia że nikt nikogo nie zmusza do takiego ryzyka ,tak samo jak do promowania czy wyróżniania ofert które to koszty też nie są zwracane jak ktoś zrezygnuje z zakupu .

oznacz moderatorów