Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sprzedaję markery, po 1,00zł. I właśnie ostatnio odkryłem, że została mi naliczona prowizja - tylko od sprzedaży- ponad 30%. Sprzedałem 120 markerów za 120zł i zabrano mi prowizję 37,20zł, choć według cennika prowizji, w tej kategorii powinno być od 10% do 13%. Więc dokładam do interesu jak nic, choć sprzedaję na mojej wysokiej marży. Czy ktoś może mi po ludzku wytłumaczyć o co chodzi?
Prowizja od kosztów dostawy, prowizja od prowizji przy promowaniu, dopłaty do smarta? Powinieneś mieć w rozliczeniach.
W rozliczeniu jest tylko "prowizja od sprzedaży". Produkt nie jest promowany, dostawa smart. Koszty dostawy naliczane są później dodatkowo.
Na firmowych się nie znam. Ale przykładowo jak ktoś weźmie tylko kilka sztuk i zapłaci za paczkomat czy kuriera to prowizja od kosztów wysyłki znacząco przekroczy prowizje od samych długopisów i w sumie mogło tak wyjść. A jak to nie to to najlepiej zawołaj moderację. To sprawdzą.
Ale nie opłaca się takich drobiazgów sprzedawać, tak jest taka marża ale także jest że min tyle i marzą od dostawy, takie rzeczy trzeba sprzedawać np po 10szt,
Poczytaj o minimalnej prowizji, przy takich małych kwotach lepiej sprzedawać w zestawie.
@ATUT2011 a przeczytałeś regulamin i załącznik nr 4 https://allegro.pl/regulamin/zalacznik/4
Musisz porobić pakiety po 5 szt to wtedy będą liczyć 10% 😄 nawet 3 szt w zestawie bardziej Ci się opłaci niż sprzedaż po 1 szt ta sama prowizja Ci wyjdzie 😄