anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego przewidywany termin wysyłki mam na jutro, skoro termin wysyłki mam ustawiony na jeden dzien

Arset2
#8 Zapaleniec
oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane

@Arset2 przewidywany czas dostawy bazuje nie tylko na deklaracji sprzedającego, ale też na historycznych danych dotyczących nadawania przesyłek. Jeśli zazwyczaj przesyłki docierają do kupujących następnego dnia, przewidywany czas dostawy to uwzględnia.

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Arset2
#8 Zapaleniec

Pani Moniko.... ale klient widzi dostawa jutro i kupuje i koniec.

I nie interesują go ani Wasze algorutmy ani nic innego. Bo dostaje od Was takie info mimo, że jest ono niezgodne z naszą deklaracją.

Zakupiony towar wyjdzie jutro, klient otrzyma go w poniedziałek i my dostajemy za to negatywa.

I co otrzymujemy w zamian... pouczenie od Was , że mamy podnieść jakość obsługi.

Bo ten przypadek przerabiałem juz naście razy. I po to ustawiam sobie jeden dzien terminu, żeby nie być niewolnikiem w własnej firmie. Ale Wy to zmieniacie wbrew naszej woli bo macie algorytmy. Przeciez to woła o pomste do niebios.

oznacz moderatorów

la_nika

@Arset2 rozumiem, ale chcemy żeby przewidywany czas dostawy był precyzyjny, paczki powinny docierać do kupujących zgodnie z tym czasem (nie później, ale też nie wcześniej), dlatego jeśli chcesz to kontrolować możesz dodać godziny wysyłki tego samego dnia i po tej godzinie nie nadawać przesyłek. 
Zazwyczaj kupujący otrzymują od Ciebie przesyłki następnego dnia, dlatego taki przewidywany czas dostawy wyświetlamy. Jeśli chodzi o jakość sprzedaży to czas na nadanie przesyłek masz do końca jutrzejszego dnia, więc jeśli zmieścisz się w tym czasie, nie odejmiemy punktów w jakości.

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Arset2
#8 Zapaleniec

Rozumiem, ale chodzi tu nie tyle o jakość , a o negatywa.

no ale ok, spróbuję ustawić te godziny. Dzieki

oznacz moderatorów