Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
jestem przedsiębiorcą i skorzystałam z Allegro Protect. AP oddało mi pieniądze za zakup towaru niezgodnego z opisem (niesprawnego). Towar znajduje się u Sprzedającego ponieważ przed przystąpieniem do AP odesłałam towar na reklamację i próbowałam otrzymać zwrot pieniędzy od Sprzedającego. Sprzedający odmówił reklamacji, AP oddało mi pieniądze. Towar nadal znajduje się u Sprzedającego, który twierdzi, że nie mogę go odebrać bo nie należy do mnie tylko do "serwisu" (nie rozumiem za bardzo co Sprzedający ma na myśli pisząc serwis).
DO KOGO należy towar w tej sytuacji?
Przecież już wszystko się wyjaśniło.
Dostałem złom, odesłałem na reklamację która nie została uznana więc zadziałało AP i oddało mi kasę za to że mam złom. Allegro potwierdziło że reklamowany towar czyli ten złom, nadal jest mój i tyle w temacie.
Jakiego sądu ? 🙂
@RadzikOne Czyli masz już zepsuty towar u siebie? A czemu to sprzedawca odmówił reklamacji, a Allegro przytaknęło mu rację? A skoro odmówił reklamacji i miał w tym rację, to kto zapłacił za wykonanie usługi na serwisie?
Nie podajesz wszystkich informacji, tylko te, które pasują pod twoją tezę. A z tego co widzę, nie znamy całej prawdy o transakcji. Moim zdaniem serwis zatrzymał towar na pokrycie kosztów wykonania nienależnej ci usługi. Nie znając szczegółów, możemy sobie zgadywać.
Co więcej, stwierdzenie "odmówił reklamacji" a "reklamacja nie została uznana" to są dwie i zupełnie różne sprawy. Jeszcze żądania zwrotu pieniędzy przy pierwszej reklamacji, do której nie wiemy czy nawet miałeś prawo, nie znamy też opinii drugiej strony. Nie wiem czego oczekujesz zakładając tu ten wątek. Nie da się pomóc ani wydać opinii przy szczątkowych informacjach i to tego tak nieprecyzyjnych. Chcesz jako przedsiębiorca ten złom, to idź do sądu, proste.