Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Proszę o informację, gdzie mam złożyć reklamację za dopłatę do wysyłki INPOST?
Zwykle jak dopłata przychodziła do managera przesyłek inpost - składałem reklamację do inpost. W 90% reklamacje były zasadne. Teraz widzę, że takie dopłaty pojawiają się na rozliczeniach z allegro i to po 2 miesiącach od nadania przesyłki:
Numer nadania:
642360589140139122390468
Nazwa usługi dodatkowej:
Opłata za weryfikację wagi i wymiarów przesyłki
Kod:
INP_N1_WER_WYM
Numer zamówienia:
4b8edc45-569d-11eb-b1ad-59891f210d1bNumer nadania:
642360589140139122390468
Nazwa usługi dodatkowej:
Opłata za traktowanie przesyłki jako ponadgabarytowej
Kod:
INP_N2_JAK_GABARYT
Numer zamówienia:
4b8edc45-569d-11eb-b1ad-59891f210d1bKażdy z nas kogo dotykają takie praktyki musi zgłaszać ten fakt do UKiK .wtedy urzad sie tym zajmie.
witam, również zostałem naliczony - tym razem Poczta Polska - kartony zawsze równoboczne, waga znikoma - ponad 30szt przesyłek z okresu marzec-kwiecień - gdzie zgłaszać ?
Witam,
znaleźliśmy świetny materiał odnośnie działań platformy, osobiście zgłaszamy problem z dopłatami do paczek. Można się przyłączyć z każdym tematem, im nas więcej tym lepiej.
U mnie nagle też się zaczynają pojawiać dopłaty do InPostu. Zawsze mniej więcej miesiąc po nadaniu. Prawie wszystkie kartony mam jako B, ponieważ mają 8,5-9cm. Niby wejdą do A ale ja swoje wiem i te 5mm to dobry pretekst dla firmy, która szuka szybkiego zarobku kosztem zaufania klienta. Zresztą zawsze mnie zastanawia, jakim kretynem od tabelek w excelu trzeba być, żeby z jednej strony wydawać tonę kasy na marketing, natomiast z drugiej szkodzić wizerunkowi własnej firmy. Szczególnie teraz, kiedy allegro bardzo się stara uniezależnić od InPostu. Ja tylko czekam, aż pojawi się więcej punktów OneBox.
W tej chwili jest tego niewiele, może 10 paczek ale wcześniej nie było nic kwestionowane, a tu się zaczyna robić powoli rysować schemat.
Czas na reklamacje, a potem zobaczymy czy trzeba robić więcej hałasu.
Trafiło się nawet coś takiego jak "BŁĘDNY NUMER TELEFONU" w paczce DPD 🙂 Numer polski, odbiera, działa ale dopłata jest. Pierwszy raz takie coś widzę.