anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak odblokować wypłaty P24 i dlaczego Allegro nie usunie komentarza?

RED
#21 Demiurg#

Normalny dzień na allegro

czasami myślę, że serwis daje nóż i pozwala mordować

- trzy anulowane transakcje przed wysyłką ale po opłaceniu towaru

co z tego, że np: kupujący jest spółką z o.o. a w umowie taki zwrot jest niemożliwy

- wyłączone wypłaty przez przelewy24 - niech red finansuje allegro i wysyła towar bez otrzymania zapłaty

mimo, że były już setki wypłat

(żadne dane nie zmieniły się adres dane numery firmowe) kont stałe wpisane do białej księgi vat, podane

publicznie) a wszystko to po próbie uruchomienia na nowym koncie tej usługi

oczywiście serwis nie poinformował o blokadzie - bo i po co

bo dla allegro red to terrorysta z firmą 23 letnią i kontem prawie 22 letnim na allegro

- Kupujący wystawia komentarz i kieruje groźby z art 186 Kodeksu karnego - allegro twierdzi, że może to robić i nie podejmie interwencji

kiedy obsługa na allegro poprawi się?

kiedy allegro zacznie przestrzegać przepisów i własnego regulaminu?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

Halfrunt
#20 Guru#

@RED No co ty? Allegro wzięło Kolportera na głowę i nie radzi sobie ze znikającymi punktami na mapie, sprzedawcy nie mają gdzie nadać, a klienci jak odebrać. 

Problemy sprzedawców pozostawiają im.

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@RED Wypłaty zostały wstrzymane na prośbę Operatora płatności. W sprawie numer 18895711 wyjaśniliśmy powód i poprosiliśmy Cię o dokumenty potrzebne do weryfikacji - wszystko zgodnie z procedurami Przelewy24.

Komentarz nie może zostać usunięty, ponieważ jego treść nie narusza naszych zasad. Ocena odnosi się do zgodności towaru z opisem. Zapoznałam się również z dyskusją i kupujący zgodził się na usunięcie oceny, kiedy otrzyma prawidłowy produkt.  

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@ko_alka śmiać się czy płakać?

groźby i wymuszenia nie naruszają regulaminu allegro serio?

nadal finansujemy wysyłki na allegro bez otrzymania zapłaty

mimo złożenia dokumentów

prowadzę 2 wątki na ten temat z waszymi wspaniałymi pracownikami na ten temat, kążdy twierdzi coś innego

dzisiaj w kolejnej dyskusji moderator nazwał reklamację odstąpieniem od umowy

co wy tam wąchacie?

@Halfrunt najgorsze jest to, że własny za przeproszeniem burdel allegro zwala na sprzedawców

znikające punkty to pikuś = mi dzisiaj w firmie dpd w firmie wysypało kilkanaście przesyłek - niby do nas

a potem okazało się, że część jest do innych osób i obdzwanialiśmy osiedle by je sobie od nas odebrali

staramy się ustalić ile naszych przesyłek zaginęło lub trafiło do innych osób

oczywiście część paczek była nadana w dpd w zeszłym tygodniu np: w środe lub czwartek - tak działa ta firma

oznacz moderatorów

aragil
#15 Entuzjasta#

@RED "- trzy anulowane transakcje przed wysyłką ale po opłaceniu towaru

co z tego, że np: kupujący jest spółką z o.o. a w umowie taki zwrot jest niemożliwy"

Są programy które po paru minutach zmienia status zamówienia opłaconego albo za pobraniem na "W realizacji" i wtedy brak możliwości anulowanie zamówienie przez klienta.😎

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

Dzisiaj mam dwa anulowane zamówienia, też zapłacone, na szczęście zwrot wpłaty - wyszedł automatycznie, tyle że o zwrot prowizji trzeba było już wystąpić ręcznie... hmm....

Myślę, że w tym ferworze zakupów często dochodzi do pomyłek, więc dobrze, że istnieje opcja anulowania zamówienia, wolę to niż odbiór towaru i zwrot!

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@ko_alka allegro wymięka na całego

nie potrafi uruchomić (chociaż jak sądze wynika to z niechcemisię) wypłat na przelewy24

mimo wysłanych dokumentów

na koncie zablokowanych jest kilka tysięcy złotych

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@RED Operator Przelewy24 właśnie zlecił aktywację usługi na obu kontach. 

oznacz moderatorów