anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak złożyć reklamację i odzyskać pieniądze za promocję aukcji, które są niewidoczne dla Kupujących?

Client:63580972
#9 Pomysłodawca#

Wystawiłem kilka ofert i opłaciłem ich promocję licząc na zwiększenie zainteresowania Kupujących. Okazało się, że moje aukcje są niewidoczne dla potencjalnego kupującego. Tylko ja widzę je jako aktywne i to po zalogowaniu się na konto. 

A skoro moje aukcje, za które Allegro naliczyło mi opłaty promocyjne, nie są widoczne to należy mi się zwrot poniesionych kosztów powstałych w wyniku błędnego działania oprogramowania Allegro.

W jaki sposób powinienem reklamować te opłaty?

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

matt_rose
Moderator
Moderator

Cześć @Client:63580972, dziękuje za zgłoszenie.
Jesteś w stanie przesłać linki do ogłoszeń o których wspominasz, że są niewidoczne?
Reklamację możesz złożyć używając formularza.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator
Moderator

Chciałem sprawdzić, czy rzeczywiście nie są widoczne, stąd moje pytanie 🙂
Sprawdziłem i wyświetlają się poprawnie.

matt_rose_0-1743251460988.pngmatt_rose_1-1743251546915.pngmatt_rose_2-1743251601927.png

matt_rose_3-1743251658670.png

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca#

Poprawnie?... https://allegro.pl/uzytkownik/Client%3A63580972 ile przedmiotów widzisz?... Dwa z pięciu?...

oznacz moderatorów

TechartGSM
#12 Orędownik#

Widzę że kolega myli Allegro Lokalnie z Allegro...

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca#

Nie masz nic mądrego do powiedzenia w temacie to idź na spacer. 

Na Allegro Lokalnie dopuszcza się takie działanie listingu ofert sprzedającego?... 2 z 5 ?...

oznacz moderatorów

TechartGSM
#12 Orędownik#

Stanowczo kolega myli serwisy... Wystawione na Allegro lokalnie, a szanowny kolega podaje link do swoich ofert na Allegro... Nic dziwnego że nic tam nie ma...

Screenshot_20250329_141841_Samsung Internet.jpg

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator
Moderator

W tym wypadku rozumiem i skonsultuję to z odpowiednim działem.
Jednakże, w wyszukiwarce Allegro również są one widoczne dla kupujących:

matt_rose_0-1743254162186.png

matt_rose_1-1743254270114.png

matt_rose_2-1743254334278.png

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca#

"Konsultacje z odpowiednim działem" już mam obiecane przez moderatorkę... Po "konsultacjach" jest jeszcze gorzej niż gdy było źle. 

Chciałem wystawiać inne przedmioty, ale skoro nikt ich nie widzi na moim profilu to mija się z sensem płacenie za coś czego nikt nie zobaczy. Macie błąd i programiści powinni do wyeliminować.

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator
Moderator

@Client:63580972 Sprawdziliśmy i przedmioty, które nie wyświetlają się na liście Twoich przedmiotów w Allegro należą do marek chronionych.
Oznacza to, że posiadając konto zwykłe w Allegro, będą one widoczne jedynie w Allegro Lokalnie.
Więcej informacji na temat marek chronionych możesz znaleźć w tym artykule.

W przypadku wspomnianej przez Ciebie reklamacji, użyj proszę formularza kontaktowego tutaj.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów