anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak zablokować kupującego który rezygnuje z zakupu po otrzymaniu potwierdzenia iż wysyłka została

MAMY ROZWIĄZANIE!
zdenko02
#9 Pomysłodawca#

Jak zablokować kupującego który rezygnuje z zakupu po otrzymaniu potwierdzenia iż wysyłka została dokonana. Nie rozumiem takich kupujących, bo widzi zdjęcie i wszelkie dane zakupionego towaru, po czym rezygnuje z adnotacją, że się rozmyślił. Oczywiście, ma do tego prawo ale zastanawiam czy się nie powinien ponosić kosztów przesyłki, albo z automatu trafić na czarną listę, która uniemożliwi mu dalsze zakupy. Gdyby zrobił to przed momentem wysyłki - nie ma sprawy, ale po dokonaniu wysyłki to tylko dowodzi, że dana osoba "nie wie, czego chce' i tylko generuje nam dodatkową pracę.

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@zdenko02 rozumiem, ale tak jak napisałeś kupujący ma do tego prawo i nie możemy działać jeśli z niego korzysta. 

Monika
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów
zdenko02
#9 Pomysłodawca#

Nie chcę go pozbawiać prawa - rezygnacji z zakupu - ale jeśli rezygnuje bez sensu i uzasadnienia [często po otrzymaniu potwierdzenia, iż przesyłka została wysłana] to jest nadużywanie owego prawa.

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Wiem i rozumiem  że tak się nie powinno robić, ale nic na to nie poradzisz.

oznacz moderatorów
deymon_pl
#11 Animator#

To moze wtedy bierzcie na siebie prowizję za taką wysyłkę i obciązajcie nią klientów którzy w dniu wysyłki po odebraniu przez kuriera  zaznaczaja zwrot (nie pasuje mi) 

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Biznes to nie tylko sukcesy ale i porażki, prawo pozwala na to kupującemu więc powinieneś większe pretensje mieć do ustawodawcy.

oznacz moderatorów
planeta_kabli
#11 Animator#

Zablokować możesz tutaj
https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/moi-nieaktywni-kupujacy

jednak jak miałbym osobiście tak robić, to bym przyblokował już kilka procent populacji Polski. 

oznacz moderatorów
zdenko02
#9 Pomysłodawca#

Zawsze jest taka opcja, ale u mnie to są jednostkowe sprawy i ktoś musi zrobić pierwszy krok, aby kupujący najpierw rzeczywiście wiedział co chce kupić, a co jest tylko zabawą.

oznacz moderatorów