Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od kilku dni zastanawiam się, co za i****a wymyślił ten katalog Allegro? Pomysł może i niezły, ale jak zaczęło mi łączyć oferty automatycznie z katalogiem to się przeraziłem, jakie nagłówki zaczęły się pojawiać w moich aukcjach.
Katalog katalogiem, ale to ja wystawiam aukcje i ja decyduję, co ma się w ich treści pokazać. Wczoraj spędziłem parę godzin próbując to porozłączać. A jak patrzę na to, to za głowę się łapie, co allegro jeszcze wymyśli?
popieram ten katalog to jeden wielki syf
@jmyarn taaa... jeśli JUŻ ! katalog wyłapal możliwość połączenia nie powinno odbywać się to automatycznie tylko ! za zgodą sprzedawcy .
@jmyarn bardzo proszę o zgłaszanie za pomocą przycisku "zgłoś błąd w produkcie" lub "zgłoś błąd w katalogu", jeśli zauważysz błędy w katalogu produktów. W formularz zgłaszania błędów w produkcie możesz zaproponować zmianę: nazwy, kategorii, parametrów oraz zdjęć, a także przekazać nam sugestię lub uzasadnić zgłoszone zmiany.
Zlituj się...
Wymyśliliście coś, co sprzedających doprowadza - i słusznie - do furii. Zmuszacie mnie do samodzielnego tworzenia produktów, na których istnieniu to Wam, a nie mnie, zależy. Doszło tyle nowych parametrów do wprowadzenia, że czas wystawiania wydłużył się dwukrotnie. Nie on jeden zresztą: prowizja też w zeszłym roku skoczyła (w mojej kategorii) o sto procent do góry.
I jeszcze do tego mam zgłaszać błąd, bo jakiś *piip* wystawił książkę z politologii w kategorii "Poezja" i zrobił z tego produkt? A co dostanę w zamian? Wielki zielony prostokąt z informacją "Nie kupuj tutaj, inni mają taniej!"
@la_nika z całym szacunkiem, ale to jest Wasz obowiązek pilnować tego...mnie od zgłaszania zabolał nadgarstek... nie będę tego wiecej robił bo nie było reakcji. Jak się kupujący porządnie wkurzą to to poczujecie.
potwierdzam zgłasza nie ma sensu bo zero reakcji
🤣🤣🤣🤣🤣
@la_nika
Buahaha? Zgłaszać? A po co? By trafić na takiego gościa weryfikującego jak jedno z moich zgłoszeń? Dwa razy wydłużony czas wystawienia, bo katalog pozycja po pozycji porównuję ze stroną producenta... i trafiam na kret.yna/ślepca/lenia*, który odrzuca większość zmian. W tym zgłoszeniu jak w każdym, które wysyłam podałem link do produktu na stronie producenta. nic to nie dało, Allegro wie lepiej jak sprzedawca z 25 latami doświadczenia w branży czy producent.
* - niepotrzebne skreślić
https://www.beko.com/pl-pl/produkty/zamra%C5%BCarki/zamra%C5%BCarka-szufladowa-214-l-rfne270e33wn
Najbardziej podoba mi się zostawienie jednej gwiazdki przy klasie zamrażania. Czyli wg "specjalisty" z Allegro, bezszronowa zamrażarka za prawie 2000 zł mrozi do -6 stopni max...
Dwa zostawione parametry (zdolność zamrażania i czas trzymania temperatury) mocno za to podpadają po sporą niezgodność towaru z umową. Z przyjemnością zrobimy regres za to na Allegro w razie reklamacji.
@la_nika łap jeszcze jeden przykład. Świeżynka. Młynek do przypraw elektryczny (zasilanie bateryjne) - zaproponowaliśmy przeniesienie młynka z kategorii przyborów kuchennych, gdzie są ręczne młynki w 99%, do kategorii RTV i AGD. Po co jednak pracownik Allegro ma się przemęczać, starczy jak robi to frajer sprzedawca - "Zmiana, którą proponujesz jest nieprawidłowa dla tego produktu." - odnośnie przeniesienia do innej kategorii i cyk reszta z automatu też uwalona, nie trzeba sprawdzać, zatwierdzać itd...
Jak zaczną Wam sprzedawcy wystawiać rachunki za reklamacje z powodów wad produktyzacji, to może zagonicie swoich pracowników do pracy w końcu.
@medalik_2009, poprosiłam o weryfikację tych dwóch przypadków.
Witaj w "klubie"...
Jak masz czas - to odwalaj robotę za pracowników Allegro.
Jeden przedmiot - nawet kilkadziesiąt wpisów w katalogu. A najlepiej sprzedają się te, gdzie sprzedawca wpisze "totalne bzdury" i żaden inny produkt nie jest powiązany z jego ofertą - nie ma na swojej aukcji, za którą płaci, jakichś ofert konkurencji typu "cena najtańsza", "wysyłka najszybsza". I to mu się dobrze sprzedaje.
Proponowałem już serwisowi Allegro swoje usługi w zgłaszaniu i poprawie działania katalogu produktów. Za określoną kwotę - niestety, brak żadnego odzewu.
Co gorzej - nawet zgłoszenie "za darmo" - poprzez link z aukcji - to czysta fikcja. Jak chcesz zgłosić aukcję jakiegoś "dużego" sprzedawcy - to po prostu szkoda Twojego czasu.
ja błedne odpinam całkowicie bo i tak allegro raczej nie pomoże maja swój katalog zle skatologowany - czasami w aukcji kojazy nr ,katalogowy swetra orzy ofercir swetra albo np szerokość co błednie meli kupujacego po lewej w opisie-sugestia taka jak chcecie zminializować te bzdury to w ofertach w których kod producenta jest mało istotny wpiszcie np. kolor pasujacy do przedmiotu lub rozmiar a jak juz to nie pomaga to nowe eany i nowy produkt - tego sie nieda uratować po co to jest wyswietlane po lewej stronie nazwa powina być taka jaką oferte wystawił sprzedawca a gdzies poniżej mniejszym drukiem odnsik łaczący z katalogiem mniejsz czcionka itd A tak wyswietla jakies bzdury i myli kupujacego
Czyli jak widzę, nie tylko mnie szlag trafia z tego powodu. Od jakiegoś czasu allegro wprowadza jeden absurd za drugim i końca tych absurdów nie widać.
Jak ja bym chciał w końcu mieć porządną konkurencję w Polsce dla Allegro 😕
my wszyscy bysmy chcieli.... i wtedy zwijamy żagle i adieu allegro
Dramat co zrobili z tym katalogiem. Cały czas błędnie podpięte oferty, z dziwnymi nagłówkami, które nijak się mają do owego produktu. I najlepsze - pozwolenie na kopiowanie zdjęć i opisów. i oczywiście konsultanci, zasłaniający się regulaminem.
to całe allegro to jeden wielki dramattttttttttttttttttt