anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Klient zakupił u nas silnik został zaznaczony plombami niestety odesłał towar bez plobm oraz uszkodz

K-automotive
#7 Wielbiciel#

Witam klient zakupił u nas silnik samochodowy , silnik został zaznaczony plombami na śrubach abyśmy w razie problemu mogli uznać zwrot / gwarancję . Stwierdził , że silnik mu nie pasuję i pomylił się przy zakupie ponieważ ma inne mocowania niż u niego . Odpisałem, że nie ma problemu jeżeli silnik wróci do nas z tymi oznaczeniami co były nie zostały one zmyte bądź naruszone może nam odesłać i nie będziemy problemować. Niestety silnik został umyty zostały zmyte nasze oznaczenia dodatkowo sprawdziliśmy kamerą endoskopową stan cylindrów i tu najgorsze podczas mycia nie uszczelnił odpowiednio silnika i dostała się do niego duża ilość wody przez co silnik nie nadaję się już do niczego . Pisałem w tej sprawie do allegro mam wszystkie zdjęcia i udokumentowałem przed i po zwrocie dodatkowo nagrania i zdjęcia ze stojącej wody na cylindrach i gładzi cylindrów. Kupujący w wiadomości przyznał się że mył silnik ale " profesjonalnie " . W końcu udało się że klient zadzwonił bo prosiłem o wyjaśnienie kazał odesłać towar spowrotem na jego koszt . Zgodziłem się ale znając kupujących na allegro obawiam się o negatyw z jego strony po powrocie silnika . Co robić kiedy faktycznie wystawi negatyw ? 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

Client:44052296
#21 Demiurg#

@K-automotive jak nie napisze komentarza to nic nie zrobisz a nawet jak napisze to i tak bardzo małe szanse na usunięcie. Z tego co mi wiadomo jak masz mała sprzedaż to pierwszy negatywny allegro nie bierze do statystyk.

oznacz moderatorów

K-automotive
#7 Wielbiciel#

Kiedy opisałem sytuację w "chat allegro" powiedzieli ,że postarają się w takiej sytuacji usunąć komentarz negatywny natomiast obawiam się co do tych zapewnień a ja jako sprzedający chcąc uczciwe handlować mogę być zawsze narażony na to że ktoś mnie oszuka i wystawi negatyw to nie w porządku...

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

A jak nie odeślesz to co, zostaniesz z silnikiem, zwrotem kasy dla kupującego itd, komentarz jak wystawi to dopiero będziesz się martwił. teraz załatw sprawę z silnikiem.

oznacz moderatorów

foto-hurtownia
#11 Animator#

Masz o tyle szczęście, że klient zgodził się  na odesłanie silnika na jego koszt - często w takich sytuacjach zapierają się rękami, nogami i niestety najczęściej dostają odszkodowanie z AP.

Musisz ten silnik odesłać, a czy dostaniesz negatyw, to już nie wiadomo. Negatywy po złości, czy nawet bez jakiejkolwiek logiki to codzienność na Allegro, niestety.

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@K-automotive zdecyduj się o czym piszesz - to jest odstąpienie od umowy czy reklamacja?

nie musisz przyjmować zwrotów od warsztatów samochodowych

oznacz moderatorów

K-automotive
#7 Wielbiciel#

Odstąpienie od umowy jak najbardziej ponieważ nie otrzymałem informacji nawet o żadnych usterkach jedynie ,że to oni popełnili błąd podczas zamawiania i potrzebują innego silnika 

oznacz moderatorów