Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witajcie!
Po raz kolejny, tym razem ostatni, kupujący zapewnia atrakcje w postaci wycieczek krajoznawczych moim przesyłkom, za które ja muszę płacić.
No ale do rzeczy...
Wesołek kupuje opony, tym razem robię wszystko zgodnie z protokołem. Przesyłka za pobraniem, kupuje rano, zmieniam status na "w realizacji" , podaję numer paczki w zamówieniach, kurier odbiera opony koło 15.00 , następnie godzinę później, kupujący rezygnuje z zakupu. Paczka wraca do mnie, płacę oczywiście, za przesyłkę w obydwie strony.
Piszę do kupującego - ma mnie gdzieś.
Piszę do allegro, allegro pisze, że mogę wysłać mu przedsądowe wezwanie do zapłaty...
Ja wiem, że allegro kocha kupujących, a sprzedawca jest "bee"... , ale może macie jakieś pomysły?
Dodam, że takie sytuacje, w przypadku pobrań, nie należą do rzadkości.
@prezes654 "ale może macie jakieś pomysły? "
"takie sytuacje, w przypadku pobrań, nie należą do rzadkości."
- pomysł jest: Usunąc pobrania
Jełsi zysk z pobran jest wiekszy niż koszty - zostaw je i pogódź sie z takimi sytuacajami, jeśli zaś koszty takich sytuacji przekraczają zyski - usuń pobrania
@prezes654 wystaw mu fakturę na koszt powrotu paczki i koszty dodatkowe bo oddajesz najtańszy zwykły koszt dostarczenia paczki ( jak zwykły kurier kosztuje 20 zł a pobranie 30 zł to ma Ci oddać dodatkowo 10 zł ) z terminem 7 dni. potem przedsądowe wezwanie i do e-sądu 😄
usuń pobrania a potem niech kupujący płaczą że jak to nie można za pobraniem kupić ano nie można bo dzicz zakupowa se w trąbe leci
Ja nie zauważyłem żadnego spadku ilości zamówień od kiedy wycofałem pobrania. W dobie allegro pay z którego nie możemy zrezygnować pobrania to tylko utrapienie