Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Ostatnio mam problem z niektórymi aukcjami, jest wstrzymywane wznowienie z powodu użycia nazw innych marek
Tytuł oferty(17603247697):
TECOMEC głowica żyłkowa M10x1,0LH MAKITA BBC5700 BCX3400 RBC420E STIHL FS55
Ponieważ użyłem w nazwy MAKITA STIHL i TECOMEC oferta nie została wznowiona (tytuł oferty zgodny z nazwą w katalogu produktów)
Otrzymałem informację z allegro:
"Nie wyrażamy zgody na manipulacje słowami kluczowymi, które prowadzą do zwiększenia popularności oferty. W opisie oraz w nazwie przedmiotu niedozwolone jest umieszczanie słów kluczowych w celu manipulowania wynikami wyszukiwania. Takie działania są nieuczciwe w stosunku do Kupujących, ponieważ mogą im utrudniać dotarcie do interesującego ich przedmiotu.
Jeśli przedmiot jest uniwersalny i pasuje do wielu marek/modeli, to nie może Pani w ofercie stosować zapisów, dotyczących innych marek.
Może Pani przygotować przykładową ofertę, którą przekażę do weryfikacji przez dedykowany dział.
W przypadku oferty 17603247697 - nie podejmowaliśmy działań sankcyjnych."
W jaki sposób mogę poinformować kupujących iż dany produkt pasuje do urządzeń różnych marek? (na to pytanie już nie otrzymałem odpowiedzi)
W częściach samochodowych jest okienko "Pasuje do" i możliwe że bot wyszukiwałby poprawnie takie oferty, niestety tej opcji nie ma w kategoriach w których sprzedaję.
Sprzedający np: tonery, czy części samochodowe chyba nie mają takich problemów
Jakie sankcje grożą za wystawianie takich ofert, bo zdaje się iż producenci OEM nie mają problemów z innymi firmami często nawet da gigantów produkują pod ich nazwą. Tak akurat jest w przypadku głowic żyłkowych TECOMEC i MAKITA
@elsa-walbrzych Widzę, że Twoje zgłoszenie 53497633 jest weryfikowane. Proszę kontynuuj korespondencję w zgłoszeniu.