Witam wszystkich.
Sprawdzam swoją pocztę dzisiaj rano i się okazuje, ze 16 stycznia osoba kupująca wystawiała mi negatywa, ale nie mogę jej prosić o zmianę ponieważ widnieje tam informacja:
"Prośbę o zmianę oceny możesz wysłać do 17 sty 2026"
Co jet grane, teraz sprzedający ma tyko 1 dzień a wysłanie prośby czy jak ??
@ImperNET_bis a kiedy była transakcja?
19 października
@ImperNET_bis to dlatego, że na wysłanie tej prośby masz 90 dni od zakupu, nie od wystawienia takiej oceny.
To co teraz ? Czy kupujący może zmienić taką ocenę ?
@ImperNET_bis allegro na wniosek kupującego może usunąć ocenę
@ImperNET_bis samodzielnie nie, ponieważ na edycję i zmianę również ma 90 dni od zakupu.
Ta ocena nie liczy się do jakości Twojej sprzedaży jako pierwszy negatyw w ciągu 30 dni, dopytuję, czy możemy Ci pomóc w tej sytuacji. Wrócę z infromacjami, gdy otrzymam odpowiedź.
@ImperNET_bis czyli da się wystawić negatywa w taki sposób, że sprzedawca traci prawo do złożenia prośby o jego wycofanie lub ma na to za mało czasu
@RED w ostatnim dniu (90) na ocenę wystawić wystarczy
Czekam z niecierpliwością na odpowiedź.
@ImperNET_bis skontaktowaliśmy się w tej sprawie z kupującą. Musimy poczkeać na jej odpowiedź.
Kupujący nadal nie wie jak usunąć ten komentarz - pisał do mnie w tej sprawie 😞
@la_nika prosze o pomoc.
@ImperNET_bis wyślij mu link do forum i niech tu napisze proszę o usunięcie komentarza do towaru x albo jak był o twojej firmie to do zamówienia y i moderacja mając podkładkę ci to zdejmie
@la_nika to pięknie uniemożliwiacie odwołanie się od decyzji, jak ktoś będzie celowo działał to wystawi nega ostatniego dnia po zamknięciu sklepu by nikt nie mógł tego odkręcić
Mam prośbę - czy możesz podać mi numer zamówienia do którego kupujący chciał usunąć ocenę?
Już ktoś z allegro usunął komentarz.