Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chcę zmienić konto na firmowe ale wyskakuje mi komunikat ( w chwili kliknięcia w danych konta na zmień konto na firmowe):
Co z tym zrobić - nie mam obecnie żadnych zakupów do spłaty w allegro pay.
Brak możliwości zmiany konta na firmowe.
Allegro Pay jest dostępne dla zwykłych kont, tylko. Wypowiedzieć umowę Allegro Pay.
https://allegro.pl/regulaminy/wzor-formularza-odstapienia-od-umowy-1nYlMd4AeiE
Ale odstąpienie podobno trwa 14 dni - a zmiana konta wymagana do jutra.
To załóż nowe konto firmowe. Sądzisz że zmienisz zwykłe na firmowe do jutra! Nie da się tak od ręki, po pierwsze kto Cię zmusza na przekształcenie konta do jutra a musisz odstąpić od Allegro Pay jak chcesz przekształcić.
Coś źle przeczytałeś. Nikt Cię zmusza do zmiany konta na firmowe od jutra.
To raczej proste. Allegro pay jest dla osób prywatnych i jako taka osoba zawarłeś z Allegro umowę na tą usługę, w której Allegro kredytuje Twoje zakupy a Ty spłacasz później. Zamknij Allegro Pay, ureguluj należności i wtedy przekształć konto na firmowe, tam jest podobna opcja dla firm, bodaj że nazywa się "odroczona płatność dla firm"
Nikt mnie nie zmusza tylko faktury za czerwiec nie dostane jak nie zmienię konta na firmowe - faktury Vat za czerwiec wystawianej w lipcu ... w tym jest problem. Zmiana sama w sobie jest prosta ale allegro pay odstąpienie trwa 14 dni co za tym idzie powstał problem i proszę o pomoc może ktoś z allegro się wypowie.
@qxArt widzę, że jesteś z nami w kontakcie, a Twoja sprawa została skierowana do odpowiedniego działu i jest w trakcie weryfikacji. Poczekaj proszę na naszą odpowiedź w sprawie nr 24397682.
Witam serdecznie Posiadam ten sam problem Proszę o szybką weryfikację problemu i rozwiązanie
Z góry dziękuję za poświęcony czas
Cześć @ClaimKeys! Żeby można było przekształcić konto konieczne jest wyłączenie usługi Allegro Pay.
Czyli rozwiązania są dwa, albo zachować Allegro Pay na jednym koncie i to mieć jako prywatne na zakupy i założyć nowe firmowe, wówczas nie będzie problemu.
Albo trzeba wyłączyć Allegro Pay, w tym celu konieczny będzie kontakt z Doradcą Allegro Pay, ponieważ przy sprawach związanych z tą metodą płatności konieczna jest weryfikacja tożsamości. Dlatego jeśli wyboerasz to rozwiązanie to napisz proszę do nas tutaj, Doradca się z Tobą skontaktuje.