anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nieodebrana przesyłka kurierska kto płaci za przesyłkę?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Margoczesci
#8 Zapaleniec

Witam serdecznie, klientka zakupiła i nas tylną belkę, opłaciła towar oraz wysyłkę. Kurier odebrał paczkę po 13 a klientka o 14.20 zgłosiła zwrot towaru, dzisiejsze doręczenia = odmowa przyjęcia, towar dość dużych gabarytów cena wysyłki 40zl w jedną i teraz doliczona również 40zł w drugą stronę. Dla mnie kupująca nie wywiązała się z umowy i mam prawo obciążyć ja kosztem przesyłki w obie strony. Dobrze myślę? Kupująca zamiast zrobić zwrot nie odebrała przesyłki

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8
az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Margoczesci masz prawo obciążyć ją kosztem odesłania paczki do ciebie za niewywiązanie się z umowy poprzez brak odbioru. Jak odstąpi od umowy zwracasz kwotę za towar + koszt najtańszej wysyłki z oferty - koszt odesłania jaki naliczy przewoźnik

oznacz moderatorów
Margoczesci
#8 Zapaleniec

Odstąpiła od umowy po tym jak paczka została do niej nadana bo nagle zakup przez pomyłkę zaznaczyla

oznacz moderatorów
TechartGSM
#14 Krzewiciel

@Margoczesci Kolega @az1rael napisał Ci prawidłowo. Moment odstąpienia od umowy nie ma tu żadnego znaczenia.

oznacz moderatorów
Margoczesci
#8 Zapaleniec

Jednak nie wywiązała się z umowy i nie odebrała nadanej przesylki

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Margoczesci dlatego masz prawo potracić koszt powrotu paczki ze zwrotu

oznacz moderatorów
Margoczesci
#8 Zapaleniec

I za wysyłkę w pierwszą stronę też jeśli nie wywiązała się z umowy?

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Margoczesci nie ale zwracasz najtańszą z oferty na odległość

oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Margoczesci tak jak pisał @az1rael w tej sytuacji możesz obciążyć klienta kosztem zwrotu paczki do nadawcy, natomiast powinieneś zwrócić środki za pierwotną przesyłkę (koszt najtańszej udostępnionej w ofercie dostawy).

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów