anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Niepowodzenie przy dodaniu producenta

Auto-grafika
#2 Obserwator

Dzień dobry,

Jakie są wytyczne, że jeden producent może zostać dodany do katalogu na podstawie zdjęcia produktu z ean itd. a w moim przypadku jest to niewystarczające? Jestem producentem naklejek, działam na Allegro od ponad 8 lat, nie posiadam strony internetowej bo nie potrzebuję (na razie bo coraz więcej kłód pod nogi ze strony Allegro także nie wiadomo), dodałem do zgłoszenia social media, zrzut z krs, przykładowy produkt z moim EAN i moim logo, zrzut z GS1 z tym samym EAN i cyk Allegro twierdzi, że to za mało...Może ktoś pomóc? Czy muszę rejestrować znak patentowy żeby sprzedawać swoje produkty?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane

Dzień dobry @Auto-grafika! Zazwyczaj, abyśmy mogli dodać markę potrzebne są materiały potwierdzające jej istnieje np. strona internetowa producenta, potwierdzenie rejestracji znaku towarowego itp. Samo wykupienie i zarejestrowanie kodów na stronie GS1 Polska nie jest wystarczające. Widzę, że Doradca przekazał już konkretnie jakich dokumentów potrzebujemy w zgłoszeniu nr 57643504.

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Auto-grafika
#2 Obserwator

Z tego co widziałem na forum to akceptujecie również zdjęcia produktu to jaki jest tutaj problem skoro takowe dodałem do zgłoszenia? Jakie są wytyczne, że jedna osoba zgłasza zdjęcie kranu z EANem i to jest ok a ja zgłaszam zdjęcie naklejki z eanem i to już nie jest ok?

oznacz moderatorów

la_nika

@Auto-grafika nie rozpatruję tych zgłoszeń, ale sama nieraz musiałam na forum prosić o dosłanie dodatkowych materiałów, więc nie zawsze samo zdjęcie produktu i EAN wystarczą. 
Musimy mieć pewność, że marka, którą mamy dodać jest zarejestrowana. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Auto-grafika
#2 Obserwator

No i w wielu przypadkach nie jest bo nie ma takiej informacji więc moje zapytanie jakie są wytyczne, że raz twierdzicie, że dane są wystarczające a raz, że nie. Wybaczcie ale nie uwierzę, że Pan Zbyszek sprzedający klapki za 4 zł rejestruje firmę w EUOPIPIe czy gdzie tam i płaci 850EUR chyba, że się mylę to bardzo przepraszam Pana Zbyszka. Nie wspinając, że w starych wątkach z poprzedniego roku robiliście to na "słowo honoru" i wystarczyła prośba o dodanie producenta w danej kategorii...

oznacz moderatorów

la_nika

@Auto-grafika nigdy nie robiliśmy tego na słowo honoru, zawsze potrzebne są materiały, które potwierdzają, że marka istnieje. 
O szczegółowe wytyczne możesz dopytać w prowadzonej korespondencji e-mail.

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

la_nika

@Auto-grafika zespół, który wprowadził tę zmianę otrzymał wszystkie potrzebne materiały w zgłoszeniu. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów