Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
mamy problem z allegro, wsadzili nam -50 punktów za co, niestety nie wiem za co poniżej :
Dzień dobry,
dziękuję za wiadomość.
Wysłaliśmy ostrzeżenie, ponieważ w Państwa ofertach zakupu dokonał użytkownik [edycja].
Według naszych danych dostęp do Państwa konta i kont, które wymieniłam miała ta sama osoba lub użytkownicy działali w porozumieniu.
Nie zgadzamy się na licytowanie lub zakupy we własnych ofertach oraz pomiędzy osobami, które mogą być powiązane w taki sposób, że transakcje mogą budzić wątpliwości co do legalności lub etyki.
Podstawą naszych działań jest art. 2.9b Regulaminu Allegro.
Proszę o przestrzeganie Regulaminu Allegro. Konsekwencją ponownych naruszeń mogą być kolejne sankcje, w tym zawieszenie konta.
Pozdrawiam
// Joanna
Zespół Allegr
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dzień dobry,
dziękuję za kontakt.
Wysłaliśmy ostrzeżenie, ponieważ w Państwa ofertach zakupu dokonał użytkownik [edycja].
Według naszych danych dostęp do Państwa konta i kont, które wymieniłam miała ta sama osoba lub użytkownicy działali w porozumieniu.
Nie zgadzamy się na licytowanie lub zakupy we własnych ofertach oraz pomiędzy osobami, które mogą być powiązane w taki sposób, że transakcje mogą budzić wątpliwości co do legalności lub etyki.
Pozdrawiam
Tomasz
Zespół Allegro
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nasza odpowiedź i zapytanie :
Dzień dobry:
Panie Bartoszu - Allegro - prosze o wskazanie w jakie sposób
te nasze konta są powiązane z użytkownikiem allegro : [edycja]
moze ktos mi sie włamał na konto - czy mam to zgłaszać na policje ?
prosze o pomoc do mam dalej z tym robić, jestem tutaj osobą poszkodowaną
odpowiedz :
[edycja]
Witam serdecznie,
Również prosimy o informacje w jaki sposób nasze konta są powiązane, w żaden sposób nie mamy powiązania z tą firmą ani ich kontem... jedynie co zrobiliśmy to zakup poprzez allegro co nie jest łamaniem regulaminu.
Mało tego kontakt był prowadzony do wglądu przez allegro jak i płatności tak więc w jaki sposób moglibyśmy być powiązani lub dokonywać łamania regulaminu, drogie allegro proszę o jasne doprecyzowanie co dokładnie zrobiliśmy niezgodnego z regulaminem oprócz standardowego zakupu na fv poprzez wasz portal gdzie nie łamiemy regulaminu i jest to w logiczny sposób dozwolone.
Prosze również o natychmiastowe bezzasadne odciążenie nas jak i również [edycja] minusowymi punktami
Pozdrawiam serdecznie
[edycja]
Szanowni Państwo
dziękuję za odpowiedź.
Ponownie informuję, że moje konto NIE jest powiązane z żadnym innym kontem sprzedającego na Allegro. Nie prowadzę działalności wspólnie z innymi podmiotami, nie udostępniam danych do logowania, nie korzystam z tych samych urządzeń lub sieci z innymi sprzedawcami, ani nie próbuję omijać regulaminu. Jak dotychczas otrzymaliśmy ostrzeżenie od Państwa za łamanie zasad zatem proszę nam to w sposób profesjonalny wyjaśnić nie odsyłać do innych instytucji. Jedyną wspólną cechą mojej firmy i [edycja] jest uczciwość ponieważ transakcje hurtowe przebiegały za pośrednictwem allegro nie omijając kosztów prowizji nie zawarliśmy transakcji poza allegro. W związku z powyższym proszę o ponowną szczegółową weryfikację oraz wskazanie podstaw, na jakich uznano, że istnieje jakiekolwiek powiązanie. Zależy mi na utrzymaniu pełnej zgodności z regulaminem Allegro oraz przejrzystości mojej działalności. Proszę o przekazanie sprawy do wyższego działu prawnego w celu zbadania zasadności ograniczeń nakładanych na uczciwych sprzedawców.
z poważaniem [edycja]
odpowiedz allegro :
Dzień dobry,
dziękuję Państwu za wiadomość.
Nie informujemy o sposobach wyszukiwania powiązań między kontami, ponieważ mogłoby to pomóc w ominięciu zabezpieczeń Allegro w przyszłości. Bardziej szczegółowe informacje możemy udostępnić jedynie na wniosek odpowiednich organów, np. UOKiK. Zapewniam jednak, że nie chodzi o włamanie na konto.
Przykro mi, jednak nasze działania były prawidłowe, dlatego nie możemy wycofać ostrzeżenia z żadnego z kont.
Pozdrawiam
Bartosz
Zespół Allegro
@Edibazzar_Sklep Tego typu sprawy rozpatrywane są wyłącznie w korespondencji mailowej. Proszę kontynuuj ją. Niestety nie jestem w stanie Ci pomóc na forum. Poczekaj proszę na odpowiedź doradcy.