Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam wszystkich
Kupujący wczoraj poinformował mnie iż zakupił u mnie przedmiot , odebrał ale w międzyczasie znalazł na allegro ten sam przedmiot tańszy. Napisał sms : " więc muszę odstąpić od umowy chyba że różnice z wrócą państwo na moje konto "
Co wy na to ? 🙂
Nic - ma prawo odstąpić. Co poradzisz? Albo faktycznie znalazł taniej, albo cwaniakuje i chce wyrwać jakiś grosz. Też miałem podobny przypadek.
Nie przejmuj się takimi wiadomościami i nie walcz o takiego klienta. Potem z takimi są wieczne problemy. Po prostu przyjmij odstąpienie od umowy i żyj dalej.
Oczywiście, odstąpił od umowy w terminie nie ma problemu.
Gorzej jak klient w ten sposób zakupuje produkty i potem wymusza od sprzedających jakieś rabaty warunkując odstąpienie od umowy lub komentarz.
Więc dodatkowo poinformuj Allegro o tym procederze. Wyślij screen wiadomości, wszelkie szczegóły dotyczące Kupującego. Może oznaczą takiego delikwenta upomnieniem.
@pc-connect_plŻycie toczy się dalej...Przyjmij odstąpienie i tyle. Z reguły polemika z takim klientem prowadzi do kłopotów ( to jest po prostu szantaż ). No chyba że jesteś na musiku i potrzebujesz tej sprzedaży...