anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odszkodowanie za niedostarczoną przesyłkę

akali_com_pl
#8 Zapaleniec#

Klient z Węgier zamówił produkt. Paczka została niezwłocznie wysłana. Dzisiaj dostaję dyskusje od tego klienta, krzyczącego wykrzyknikami, że czeka na paczkę miesiąc już i żąda odszkodowania gdyż nie dostał prezentu na świeca (zamawiany towar).

Jakie prawa ma Sprzedający, który na czas wysłał paczkę? 

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

mdrogeria
#21 Demiurg#

@akali_com_pl jesteś przedsiębiorcą , cały proces od pojęcia zamówienia do realizacji aż do dostarczenia przesyłki spoczywa na Tobie .

A.. jakie Masz prawa ? , a...Masz prawo się wk....ć i po cichu bąknąć sobie coś pod nosem .

oznacz moderatorów

akali_com_pl
#8 Zapaleniec#

I to jest masakra. Jaki mam wpływ na przewoźnika zwłaszcza za granicą? Nie rozumiem tej odpowiedzialności 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

A co ma przewoźnik w regulaminie jaki czas doręczenia gwarantuje?

oznacz moderatorów

akali_com_pl
#8 Zapaleniec#

Po stronie polskiej dostarczył szybciutko. Utknęło po stronie węgierskiej. A tam nie mam pojęcia jaki czas deklarują. I dziwi mnie mnie ten wiszący status od 6 grudnia "zostanie dostarczona do punktu Z-Box"

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Wykupiłeś usługę sam u polskiej firmy woęc polska firma szuka

oznacz moderatorów

akali_com_pl
#8 Zapaleniec#

Paczka wygenerowana poprzez Wysyłaj z Allegro. Nic nie dokupowałam. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@akali_com_pl Masz prawo rozwiązać problem, i musisz go rozwiązać.

oznacz moderatorów

akali_com_pl
#8 Zapaleniec#

Tylko jak ? Z kim się kontsktować skoro paczka ma ostatni status z Budapesztu z dnia 6 grudnia " zostanie dostarczona do punktu Z-Box"

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Za terminowość doręczenia odpowiada przewoźnik. Czym to wysłane zostało? Jak smartem to niech sobie składa fochy do allegro albo do przewoźnika. Dostał tą paczkę z opóźnieniem czy wcale?  @akali_com_pl ps nie wysylaj za granicę bo więcej problemów niż kasy...

oznacz moderatorów

akali_com_pl
#8 Zapaleniec#

Paczka była wysyłana Packetą i widzę w śledzeniu że dotarła do Zabrza, potem do Budapesztu i uwaga "zostanie dostarczona do punktu Z-Box" zamiast formy została. I status paczki ciągle "w drodze" z dnia 6 grudnia ...z kim tu się kontsktować?

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#15 Entuzjasta#

@akali_com_pl @az1rael @mdrogeria Najwyraźniej paczka poprosiła w Budapeszcie o azyl, i go dostała 🐭

A poważnie, to koledzy dobrze radzą: dać sobie spokój z wysyłkami za granicę przez Allegro, bo to działa równie kiepsko, co ich Delivery 

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@akali_com_pl zgodnie z obowiązującym prawem to Ty jako sprzedający odpowiadasz za przesyłkę do chwili jej odbioru, więc zgłoś proszę do nas reklamację na tę przesyłkę przez ten formularz

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

pełen odlot

zgodnie z obowiązującym prawem to Ty jako sprzedający odpowiadasz za przesyłkę do chwili jej odbioru, więc zgłoś proszę do nas reklamację na tę przesyłkę przez ten formularz

gdzie sprzedawca zamówił usługę - w allegro

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

ja podziwiam sprzedawców wysyłających na te rynki czesko-węgierskie. Z polskim dość problemów, a tu jeszcze obcy....

oznacz moderatorów