anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Paczka w chwili wyjęcia z automatu przez kuriera znalazła się od razu na magazynie

mdrogeria
#21 Demiurg#

ONE- teleportacja , ot , tak... na poprawe humorów ....  paczka w chwili wyjęcia z automatu przez kuriera znalazła się od razu na magazynie ..... ciekawe tylko kiedy dotrze do odbiorcy .... proszę o wyrozumiałość , hmmm to mój perwszy raz 🙂

Bez tytułu.png

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

drekenzes
#17 Koryfeusz#

@mdrogeria Widzę że nie tylko ja śledzę pierwszego Allegro One. Pomijam fakt, że zamówienie tuż przed północą musiałem przygotować w nocy na poranny odbiór.... Mój już dotarł do urządzenia odbiorczego. Jest jeszcze alternatywna rzeczywistość pomiędzy skanem na magazynie a włożeniem do paczkomatu docelowego, a to śledzić można już za pomocą numeru UPS, który tez znajduje się na etykiecie. Tyle że na UPS "doręczenie" oznacza włożenie do paczkomatu xd

owady
#11 Animator#

@mdrogeria 
Ja mam teleportacje na duzo wieksza odległość, ale nie allegrowe

owady_0-1704718551671.png

oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@mdrogeria "Przesyłka przyjęta od kuriera przez magazyn" - to zwykle jest status odebrania przesyłki przez kuriera UPS - jak masz zlecenie odbioru to nie masz tego następnego statusu ... Przesyłka została odebrana z One Box. 
Śledzenie Allegro One od zawsze jest niepełnosprytne. 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@sl-aw-ek stwierdziłem , że nie będę gonil kuriera po 1 paczkę i wczoraj przygotowaną dzisiaj rano wepchnąłem do box-u , a toć ona he..he ..na magazynie pokazała się w chwili jej wyjęcia z automatu .

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@mdrogeria potwierdzam wyjaśnienie od @sl-aw-ek, że oba statusy z godz. 12:10 oznaczają, że kurier wyciągnął przesyłkę z One Boxa i aktualnie paczka jest w trasie. Macie rację, że statusy są mało precyzyjne i mogą nieco wprowadzać w błąd, dlatego przekazałam już ten temat do osób odpowiedzialnych za nie i jeśli będzie taka możliwość popracujemy nad nimi tak by były bardziej intuicyjne. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@_HolaOla_ od automatu do bazy UPS w linii prostej jest ok 15km , z procy nie dobije .😁

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Masz rakiety niewidzialne, wojsko i tak ich nie zauważy.🤣

oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@_HolaOla_ co zmieni tutaj precyzyjność ... lepiej po prostu w końcu wyświetlać więcej statusów w tym ten z wydaniem przesyłki kurierowi do dostarczenia do automatu... klienci dzwonią bo paczka po "Przesyłka przyjęta od kuriera przez magazyn" czyli faktycznie odebrania od nadawcy następny status ma "Przesyłka oczekuje na odbiór." gdy trafi już do automatu. 

oznacz moderatorów