anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pokrywanie kosztów przesyłek przez sprzedawców - naciąganie

muscle_freak
#9 Pomysłodawca#

Czy Allegro zmieni kiedyś naciąganie sprzedawców przez kupujących? Pani kupuje bluzkę za 11 zł, po tygodniu ją odsyła, a ja musze zwrócić 9,99 za przesyłkę. Jest to tak niesprawiedliwe i kosztowne, że od nowego roku poważnie myślę nad zamknięciem działalności, ponieważ nie stać mnie na pokrywanie wszystkich dodatkowych kosztów, które Allegro nakłada na sprzedawców, nie mówiąc już o nie zwracaniu gratisów czy horrendalnych prowizjach. To, ze ktoś pomimo wszystkich podanych wymiarów i oglądnięciu 16 zdjęć przedmiotu nadal nie jest w stanie podjąć trwałej decyzji o zakupie jest okropne, nie chcę się bawić w darmowe wypożyczalnie ubrań na własny koszt 😞

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

LEW433
#21 Demiurg#

O czy ty piszesz jak kupujący zwraca bez Smarta to zawsze płaci.Pani kupuje bluzkę za 11 zł, po tygodniu ją odsyła, a ja musze zwrócić 9,99 za przesyłkę  wyjaśnisz?

oznacz moderatorów

muscle_freak
#9 Pomysłodawca#

Jeśli ktoś nie kupił w SMART, a ma darmowy zwrot (tutaj OneBox, ale Inpost też  im daje darmowe zwroty), to sprzedawca musi mu zwrócić koszty dostawy, czyli 9,99 zl. Pani nie ponosi żadnych (!) kosztów, zwrot "odstąpienie bez podania przyczyny".

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@muscle_freak usuń z cenników dostaw Inpost oraz łony \ celowy zapis / , przecież to takie proste .... aż dziwi mnie ,że sam na to nie wpadłeś .🙄

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

Niestety się zdarzają i tacy kupujący, wiem , że boli, bo mnie też się zdarzają 2-4 przypadki na 400 zamówień, ale musisz doliczyć koszty takiej sytuacji do ceny produktów, jak koszty dopłaty do smarta, zwrotów, opakowań, czasu itp. itd.

oznacz moderatorów