Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Szanowni Państwo,
Zgłaszam problem związany z wystawianiem oferty dla produktu La Mer The Reparative Body Lotion 160 ml (Nr: 17287661040, Sygnatura: HXMAFCZ8, EAN: 747930136880). oferta została zakończona poprzez allegro podobno błędny Ean
Pomimo, iż kod EAN przypisany do produktu jest prawidłowy, system przypisuje go do kategorii „Perfumy pozostałe”, co uniemożliwia mi wystawienie oferty w odpowiedniej kategorii. Po próbie wystawienia oferty pojawia się komunikat:
„Nie możesz wystawić lub edytować oferty bez powiązanego produktu w tej kategorii. Wybierz z katalogu lub utwórz nowy produkt i połącz go ze swoją ofertą.”
Zgłaszałam już ten błąd, jednak nie otrzymałam odpowiedzi ani pomocy ze strony obsługi klienta. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu i przypisanie produktu do właściwej kategorii.
Zależy mi na jak najszybszym rozwiązaniu tej sprawy, aby móc wystawić ofertę zgodną z rzeczywistą kategorią produktu.
Z góry dziękuję za pomoc i oczekuję na Państwa odpowiedź.
@AlleMakijazPL podaj mi proszę numer tego zgłoszenia.
Odpowiedź na zgłoszenie nr "51772035"
@AlleMakijazPL dziękuję! Zgłosiłam prośbę o zmianę kategorii na Balsamy, masła, kremy (5351).
Dam znać, gdy tylko otrzymam potwierdzenie, że zmiana została wprowadzona.
dziękuje
Szanowni Państwo,
Niestety, moja oferta Shiseido Shimmer Gel Gloss 01 (nr: 16773434292, sygnatura: TFNV8GBQ, EAN: 0730852164031) została usunięta, a ja naprawdę nie mam już siły walczyć o jej przywrócenie. Cały czas odpinacie ją od poprawnego EAN, a wprowadzanie zmian jest niemożliwe z powodu jakiejś blokady. Odpowiedzi, które otrzymuję, nie są konstruktywne, dlatego postanowiłem/łam skierować moje zapytanie na forum.
Dodatkowo zauważyłem/łam, że w katalogu macie również niepoprawne zdjęcie, które przedstawia błyszczący, złoty odcień, a nie różowy, jak w rzeczywistości.
Chciałbym/abym uzyskać jasną odpowiedź na pytanie, co w tej ofercie jest niepoprawne. Co jeszcze należy poprawić, aby oferta została przywrócona?
Z góry dziękuję za pomoc i wyjaśnienie tej sprawy
@AlleMakijazPL czy to zdjęcie odpowiada produktowi, o którym piszesz?
W Twojej ofercie jest takie zdjęcie:
W produkcie jest różowy błyszczyk:
Parametry w produkcie są do poprawienia, ponieważ kolor w katalogu to złoty (kogane gold), a rozumiem, że błyszczyk jest różowy, więc zajmę się tym, ale to, co powoduje niezgodność Twojej oferty z produktem to zdjęcie oraz tytuł. Nazwa produktu to Błyszczyk kogane gold, złoty Połyskujący Długotrwały, nawilżające, regenerujące Shiseido, dane tego produktu otrzymaliśmy od producenta i inne produkty są nazwane w ten sam sposób, więc na przyszłość, aby oferta nie była odłączana, możesz zmienić tytuł, aby bardziej pasował do nazwy produktu.
Z kolorem poproszę Cię o potwierdzenie, czy powinniśmy zmienić kolor w tym produkcie, jest on różowy, czy złoty? Czy masz możliwość weryfikacji, czy kod 730852164055 odpowiada produktowi w kolorze złotym, czy różowym?
Jeśli nie, skontaktujemy się z producentem, aby to wyjaśnić.
Nieee....
błyszczyk jest złoty
a nie różowy wiec zdjęcie 1 jest błędne
produkt ma nazwę
SHISEIDO Shimmer Gel Gloss 01 Nawilżający błyszczyk do ust 9ML · Podatek VAT 23% · Waga 0.02kg · Waga netto 0.02kg · Symbol 16403 · EAN 730852164031
błyszczyk
Shiseido Shimmer Gel Gloss - błyszczyk do ust. Niezwykle lekka i delikatna konsystencja zapewnia ustom błyszczące wykończenie. Nawilża i pielęgnuje usta, lekko je barwiąc.
to jest produkt poprawny wy macie bałagan
@AlleMakijazPL ok, dziękuję! Zgłaszam to w takim razie i dam znać, gdy tylko otrzymam odpowiedź.
znowu zakonczyli mi ofertę
@AlleMakijazPL w tej sprawie również czekam na odpowiedź, gdy zmienimy zdjęcie w katalogu produktów, ten problem nie będzie już występował.
Chciałabym móc to poprawić od ręki, ale nie mam takiej możliwości, musimy poczekać na odpowiedź od zespołu, który zajmuje się Katalogiem.
@AlleMakijazPL w sprawie błyszczyku zdjęcia w produkcie są poprawione.
W sprawie balsamu jeszcze nie mam odpowiedzi.
@AlleMakijazPL wracam z potwierdzeniem - produkt Balsam La Mer jest również poprawiony.
otrzymałam odpowiedz to jest po prostu już smieszne
Dzień dobry,
dziękuję za wiadomość.
Oczywiście zgłoszę w Państwa imieniu błąd w produkcie, natomiast do tego potrzebuje potwierdzenia, że zgłaszane zmiany są prawdziwe. W tej sytuacji bardzo proszę o przesłanie linku do strony producenta, gdzie będą widoczne wszystkie parametry oraz zdjęcia.
naprawdę potrzeba do tego zdjecia to wy tego nie widzicie ze jest to balsam w katygoreii wody i pozostałe potrzeba do tego dowód ze strony użytkowania
naprawdę ????
@AlleMakijazPL zgłosiłam już prośbę o zmianę kategorii dla tego produktu, więc nie musisz dosyłać potwierdzenia, że to balsam.
Poproszę Cię o cierpliwość, gdy tylko otrzymam odpowiedź w tej sprawie, dam znać.
telenoweli ciąg dalszy
otrzymałam dziś odpwiedz do balsamu
Szyfrowanie TLS
Dzień dobry,
dziękuję za wiadomość.
Proszę także o przesłanie linku potwierdzającego zasadność zmian np. do bazy GS1 czy katalogu producenta.
Pozdrawiam
// Wiktoria [edycja]
Zespół Allegro
czy naprawdę to ja mam za was popracować ?
macie kod ean ktory dotyczy balsamu
macie go wy w błędnej kategorii a to mnie każecie udowadniać
wysłałam wam zdjęcia balsamu oraz kodu kreskowego
czego wy jeszcze ode mnie chcecie ?
@AlleMakijazPL tak jak pisałam w poprzedniej wiadomości, zgłosiłam już prośbę o zmianę tej kategorii, nie ma potrzeby zgłaszania tego ponownie w wiadomościach e-mail.
Gdy tylko otrzymam informację w tej sprawie, dam znać!