anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z Ean

MAMY ROZWIĄZANIE!
AlleMakijazPL
#11 Animator#

Szanowni Państwo,

Zgłaszam problem związany z wystawianiem oferty dla produktu La Mer The Reparative Body Lotion 160 ml (Nr: 17287661040, Sygnatura: HXMAFCZ8, EAN: 747930136880). oferta została zakończona poprzez allegro podobno błędny Ean 

Pomimo, iż kod EAN przypisany do produktu jest prawidłowy, system przypisuje go do kategorii „Perfumy pozostałe”, co uniemożliwia mi wystawienie oferty w odpowiedniej kategorii. Po próbie wystawienia oferty pojawia się komunikat:

Nie możesz wystawić lub edytować oferty bez powiązanego produktu w tej kategorii. Wybierz z katalogu lub utwórz nowy produkt i połącz go ze swoją ofertą.

Zgłaszałam już ten błąd, jednak nie otrzymałam odpowiedzi ani pomocy ze strony obsługi klienta. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu i przypisanie produktu do właściwej kategorii.

Zależy mi na jak najszybszym rozwiązaniu tej sprawy, aby móc wystawić ofertę zgodną z rzeczywistą kategorią produktu.

Z góry dziękuję za pomoc i oczekuję na Państwa odpowiedź.

oznacz moderatorów
17 ODPOWIEDZI 17
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@AlleMakijazPL podaj mi proszę numer tego zgłoszenia.

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów
AlleMakijazPL
#11 Animator#

Odpowiedź na zgłoszenie nr "51772035"

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@AlleMakijazPL dziękuję! Zgłosiłam prośbę o zmianę kategorii na Balsamy, masła, kremy (5351). 
Dam znać, gdy tylko otrzymam potwierdzenie, że zmiana została wprowadzona. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
AlleMakijazPL
#11 Animator#

dziękuje 

oznacz moderatorów
AlleMakijazPL
#11 Animator#

Szanowni Państwo,

Niestety, moja oferta Shiseido Shimmer Gel Gloss 01 (nr: 16773434292, sygnatura: TFNV8GBQ, EAN: 0730852164031) została usunięta, a ja naprawdę nie mam już siły walczyć o jej przywrócenie. Cały czas odpinacie ją od poprawnego EAN, a wprowadzanie zmian jest niemożliwe z powodu jakiejś blokady. Odpowiedzi, które otrzymuję, nie są konstruktywne, dlatego postanowiłem/łam skierować moje zapytanie na forum.

Dodatkowo zauważyłem/łam, że w katalogu macie również niepoprawne zdjęcie, które przedstawia błyszczący, złoty odcień, a nie różowy, jak w rzeczywistości.

Chciałbym/abym uzyskać jasną odpowiedź na pytanie, co w tej ofercie jest niepoprawne. Co jeszcze należy poprawić, aby oferta została przywrócona?

Z góry dziękuję za pomoc i wyjaśnienie tej sprawy 

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@AlleMakijazPL czy to zdjęcie odpowiada produktowi, o którym piszesz? 

la_nika_0-1747573926857.png

W Twojej ofercie jest takie zdjęcie:

la_nika_1-1747574020671.png

W produkcie jest różowy błyszczyk:

la_nika_2-1747574103971.png

Parametry w produkcie są do poprawienia, ponieważ kolor w katalogu to złoty (kogane gold), a rozumiem, że błyszczyk jest różowy, więc zajmę się tym, ale to, co powoduje niezgodność Twojej oferty z produktem to zdjęcie oraz tytuł. Nazwa produktu to Błyszczyk kogane gold, złoty Połyskujący Długotrwały, nawilżające, regenerujące Shiseido, dane tego produktu otrzymaliśmy od producenta i inne produkty są nazwane w ten sam sposób, więc na przyszłość, aby oferta nie była odłączana, możesz zmienić tytuł, aby bardziej pasował do nazwy produktu.
Z kolorem poproszę Cię o potwierdzenie, czy powinniśmy zmienić  kolor w tym produkcie, jest on różowy, czy złoty? Czy masz możliwość weryfikacji, czy kod 730852164055 odpowiada produktowi w kolorze złotym, czy różowym? 
Jeśli nie, skontaktujemy się z producentem, aby to wyjaśnić. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
AlleMakijazPL
#11 Animator#

Nieee.... 

błyszczyk jest złoty 

a nie różowy wiec zdjęcie 1 jest błędne 

produkt ma nazwę 

SHISEIDO Shimmer Gel Gloss 01 Nawilżający błyszczyk do ust 9ML · Podatek VAT 23% · Waga 0.02kg · Waga netto 0.02kg · Symbol 16403 · EAN 730852164031 

błyszczyk

Shiseido Shimmer Gel Gloss - błyszczyk do ust. Niezwykle lekka i delikatna konsystencja zapewnia ustom błyszczące wykończenie. Nawilża i pielęgnuje usta, lekko je barwiąc.

to jest produkt poprawny wy macie bałagan 

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@AlleMakijazPL ok, dziękuję! Zgłaszam to w takim razie i dam znać, gdy tylko otrzymam odpowiedź. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
AlleMakijazPL
#11 Animator#

znowu zakonczyli mi ofertę 

nr: 16773434292
sygnatura: TFNV8GBQ
EAN (GTIN): 0730852164031
oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@AlleMakijazPL w tej sprawie również czekam na odpowiedź, gdy zmienimy zdjęcie w katalogu produktów, ten problem nie będzie już występował. 
Chciałabym móc to poprawić od ręki, ale nie mam takiej możliwości, musimy poczekać na odpowiedź od zespołu, który zajmuje się Katalogiem.   

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@AlleMakijazPL w sprawie błyszczyku zdjęcia w produkcie są poprawione.
W sprawie balsamu jeszcze nie mam odpowiedzi. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@AlleMakijazPL wracam z potwierdzeniem - produkt Balsam La Mer jest również poprawiony. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
AlleMakijazPL
#11 Animator#

otrzymałam odpowiedz to jest po prostu już smieszne 

Dzień dobry,

dziękuję za wiadomość.

Oczywiście zgłoszę w Państwa imieniu błąd w produkcie, natomiast do tego potrzebuje potwierdzenia, że zgłaszane zmiany są prawdziwe. W tej sytuacji bardzo proszę o przesłanie linku do strony producenta, gdzie będą widoczne wszystkie parametry oraz zdjęcia.

naprawdę potrzeba do tego zdjecia to wy tego nie widzicie ze jest to balsam w katygoreii wody i pozostałe potrzeba do tego dowód ze strony użytkowania

naprawdę ???? 

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@AlleMakijazPL zgłosiłam już prośbę o zmianę kategorii dla tego produktu, więc nie musisz dosyłać potwierdzenia, że to balsam. 
Poproszę Cię o cierpliwość, gdy tylko otrzymam odpowiedź w tej sprawie, dam znać. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
AlleMakijazPL
#11 Animator#

telenoweli ciąg dalszy 

otrzymałam dziś odpwiedz do balsamu 

Od:
Allegro Kontakt

19 maj 2025 07:36 (14 minut temu)
Do:
[edycja]

Temat:
Odpowiedź na zgłoszenie nr "51802722" [ ref:!00D240aE05.!500Ti0QwxtZ:ref ]

Bezpieczeństwo:

Szyfrowanie TLS

Dzień dobry,

dziękuję za wiadomość. 

Proszę także o przesłanie linku potwierdzającego zasadność zmian np. do bazy GS1 czy katalogu producenta. 

Pozdrawiam
// Wiktoria [edycja]
Zespół Allegro

oznacz moderatorów
AlleMakijazPL
#11 Animator#

czy naprawdę to ja mam za was popracować ?

macie kod ean ktory dotyczy balsamu 

macie go wy w błędnej kategorii a to mnie każecie udowadniać 

wysłałam wam zdjęcia balsamu oraz kodu kreskowego 

czego wy jeszcze ode mnie chcecie ?

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@AlleMakijazPL tak jak pisałam w poprzedniej wiadomości, zgłosiłam już prośbę o zmianę tej kategorii, nie ma potrzeby zgłaszania tego ponownie w wiadomościach e-mail. 
Gdy tylko otrzymam informację w tej sprawie, dam znać!

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów