Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dobry wieczór
Problem polega z wydrukowaniem etykiety Dpd
Przy próbie wygenerowania etykiety ciągle wyskakuje okienko
,,Błąd przetwarzania
Przewoźnik nie obsługuje podanego kodu pocztowego''
W tej chwili sprawa dotyczy 3 zamówień
8d190a71-9998-11ec-91c0-918e8f8d73f6 ,84749741-9a74-11ec-8e06-ffe3c752922f , 64224360-9ae8-11ec-b66c-8b59690c6d15
Już wyczyściłem ciasteczka ,już sprawdziłem kody pocztowe [w bazie kodów Poczty polskiej https://kody.poczta-polska.pl/.i w bazie Dpd ,zmieniłem przeglądarki i dalej to samo.
Wiem że allegro lubi wszystko i często zmieniać to może taka sugestia ,zmieńcie mi to ,,novum '' na stary system wysyłania Dpd.😄 i już więcej nigdy w tej sprawie do was nie napiszę.
Darek
@renola01 Sprawdź proszę jeszcze dokładnie, czy Twój kod pocztowy jest w bazie kodów pocztowych Poczty Polskiej. Znajdziesz go w Książce adresowej Wysyłam z Allegro, która jest dostępna w Ustawieniach zamówień.
Tak sprawdziłem
50-088 Wrocław jest taki kod pocztowy.
Nim wyłączyłem dzisiaj opcje wysyłki Dpd ,,wpadło'' nowe zamówienie o nr.
2e4d7081-9b87-11ec-8e4a-b7a74ed44a16 i znowu to samo ,,
Błąd przetwarzania
Coś w tej sprawie wiadomo?
Jakby to była dyskusja z klientem to już bym dostał ostrzeżenie od allegro za brak odpowiedzi [3 dni]
Dalej 2 klientów czeka aż uda mi się wypisać list przewozowy DPD.
Pozdrawiam
@renola01 Niestety nie, cały czas próbujemy znaleźć przyczynę tej sytuacji, ale nie mamy nowych wieści. Mam jeszcze dwa pytania do Ciebie, które bardzo nam pomogą:
Z góry bardzo dziękuję!
Nic nie zaznaczam ,żadnych usług dodatkowych [do 9,30,12 ,sobota itp.]
Adres z którego nadaje ul. Swobodna 37 st.5.10 50-088 wrocław.
Żeby było ciekawiej to z drugiego mojego konta renola02 z tego samego adresu nadaje paczki dpd bez problemu
Darek
Dobry wieczór Ręce opadają ,sprawa nierozwiązana wraca jak bumerang. Usunąłem we wszystkich swoich ofertach opcje kuriera dpd ale gdzieś przeoczyłem ,,Metoda dostawy
Allegro Odbiór w Punkcie DPD Pickup'' i ktoś w tej opcji kupił przedmiot .
Jak zwykle chcę wygenerować etykietę i jak zwykle komunikat
,,Błąd przetwarzania
Darek
adres domyślny jest taki sam
Może zaprosicie tu ponownie "specjalistkę" od spraw tego b...ałaganu @mgd_tomczyk, i ona i reszta z Was modów, odpowie dlaczego kłamała, że wszystko będzie działać w nowym systemie i że stary nie zostanie wyłączony dopóki jego funkcjonalności nie zostaną przeniesione na nowy system.
A tu nie dość, że zapewnienia odnośnie przeniesienia funkcjonalności ze starego WzA, o które prosili użytkownicy okazały się kłamstwami, to w dodatku w tym niedorobionym, "ulepszonym" systemie coraz większe "kwiatki" wychodzą.
Za takie podejście do Kupujących większość sprzedawców wyłapałaby ostrzeżenia i bany. Wy natomiast prezentujecie urągające wszelkim standardom podejście wobec swoich klientów, jakimi są sprzedawcy i macie nas głęboko w poważaniu.
No i co?
Darek