anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z kurierem DHL

cudo_manufaktura
#8 Zapaleniec

Witam, kolejny raz mam problem z kurierem DHL. Godziny graniczne DHL w naszych punktach w Żabce są do 13. Wysyłka nadana w punkcie o 10.30, brak odbioru. Czas wysyłki był do dzisiaj, a klient potrzebuje paczki do piątku. O co chodzi z tym kurierem? 2/3 paczki  w ciągu miesiąca zamówione przez klientów DHL  nieodebrane w terminie...Ostatnim razem przesyłka leżała w punkcie 5 dni...Można coś z tym zrobić w końcu...?

przesyłka: AD01N39703

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane

@cudo_manufaktura zgłosiłam to i poprosiłam o interwencję w sprawie odbiorów w Twoim rejonie. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

GaleriaAV
#12 Orędownik

U mnie to samo, DHLowcy jeżdżą jak chcą.. nawet do punktu epaka.pl która ma umowy z dostawcami zeby jezdzili codziennie , byłam widziałam pełne kosze niepodjętych paczek. Idiokracja jakaś....

Ponadto nierozumiem czemu w punktach nie"odbija się nadania paczki, tylko jak już to dopiero w sortowni się coś tam odnotowuje.. efekt - jeśli kurier nie podejmie to ciągle widnieje jako nie nadana nawet. Dziadostwo te wasze AD.

Allegro AD01MUEGY7

Allegro AD01N6MQG7

Allegro AD01N6O986

Proszę o interwencję i wykluczenie (pierwszej przesyłki) z jakości..

oznacz moderatorów

la_nika

@GaleriaAV interwencja została już zgłoszona, a zamówienie bb7f6c80-ef14-11f0-9bc1-4353cd1f977e od jutra nie będzie liczone w Twojej jakości sprzedaży. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

k-kari
#9 Pomysłodawca

@la_nika proszę, zajmijcie się bardzo poważnie problemami z kurierem DHL, z którego jako sprzedawcy nie możemy realnie zrezygnować, chyba że zrezygnujemy z przesyłek SMART.

Również potwierdzam bardzo duże problemy z podjazdami i odbiorem przesyłek przez kurierów DHL. W wielu przypadkach kurier nie przyjeżdża po odbiór, a jeśli już odbierze przesyłki, to nie przekazuje ich na sortownię przez kilka dni.

Przykład: 28 przesyłek odebranych w dniu 22.12.2025 zostało dostarczonych na sortownię dopiero 29.12.2025. Przez tydzień paczki leżały na aucie kuriera, co jest sytuacją absolutnie niedopuszczalną.

Problem z DHL narasta, a liczba zgłoszeń kierowanych do Allegro w tej sprawie sięga już kilkunastu. Mimo to sytuacja nie tylko się nie poprawia, ale wręcz się pogarsza.

Takie działanie przewoźnika w ramach usługi oferowanej przez Allegro naraża sprzedawców na straty finansowe, negatywne oceny oraz rezygnacje klientów.

Oczekujemy realnych działań Allegro w stosunku do DHL, a nie kolejnych zgłoszeń bez efektu.

oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@k-kari

Allegro vs DHL? DHL to Deutsche Post AG, a to największa firma pocztowo-kuriersko-logistyczna świata. To jak porównywać mrówkę do słonia.

A i w Allegro Delivery przewoźnikiem zawsze jest Allegro, nawet jak fizycznie przesyłki obsługuje to inna firma. 

oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@cudo_manufaktura

Godzina graniczna DHL eCommerce nie ma nic wspólnego z godziną graniczną Allegro Delivery. To są dwie różne firmy kurierskie.

A w Allegro Delivery gwarantowany termin doręczenia wynosi do trzech dni roboczych pod warunkiem nadania do godziny granicznej. Jak nie dojdzie to składasz reklamację i żadasz 2x koszt wysyłki. Tu nie ma znaczenia czy przesyłka została odebrana przez kuriera z punktu czy nie. Termin liczy się od nadania, a nie od odbioru. 

oznacz moderatorów