Problemy z kupującymi, którzy nie opłacają zakupów. Czy można temu jakoś zapobiec?

tuba1008
#7 Wielbiciel#
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
15-05-2022
21:58
Drugi raz w tym miesiącu mam sytuacje w której jakis żartowniś rozpoczyna zakup wszystkich moich przedmiotów i nie opłaca tego co skutkuje 5 dniowym zawieszeniem ofert i znikają one, jak moge temu zaradzić, nie mogę tej sytuacji zgłosić, ponieważ ta osoba nie ma konta.
oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3
vonNogay
#17 Koryfeusz#
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
15-05-2022
23:09
Prawda jest taka, że nie można temu zaradzić. Na allegro lokalnie nie ma żadnej weryfikacji kupujących, można kupować bez danych albo z lewymi danymi. Natomiast każdy kto kupuje ma konto, Client123456789 to też konto tylko bez wybranego nicka.
oznacz moderatorów

maxr01
#18 Luminarz#
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
15-05-2022
23:28
To chyba jakiś "błąd" ze strony serwisu Allegro - problemy z opłatami za transakcje. Ja dziś też mam nieco zakupów - niestety nieopłaconych.
--------------------------------------------------------------------------------
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
oznacz moderatorów
Ziolko39
#21 Demiurg#
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
16-05-2022
09:20
@tuba1008 Zgłoś go do Allegro. Czasami blokują takich złośliwych klientów.
oznacz moderatorów