Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
mam pytanie dotyczące naliczenia prowizji w moim koncie Allegro. W historii rozliczeń znalazłem sprzedaż produktu:
Numer oferty: 17755418215 Dekstroza tabletki Dextro Energy, cena: 3,99 zł
Prowizja od sprzedaży: –6,86 zł
Zastanawia mnie, czy to prawidłowe naliczenie, bo prowizja przewyższa wartość całej sprzedaży.
Czy ktoś spotkał się z podobną sytuacją?
Jak najlepiej to zgłosić i zweryfikować w Allegro – czy bezpośrednio przez Centrum Pomocy / formularz kontaktowy, czy jest inna dedykowana ścieżka? Bardzo mnie to dziwi ponieważ , aukcje by uniknąć wysokich prowizji kategoryzowaliśmy narzędziem allegro.
Z góry dziękuję za pomoc i wskazówki. duszek8
Pozdrawiam,
Jeżeli ktoś kupił ten produkt pojedyńczo z kosztem przesyłki, to oczywiście, że Allegro umie naliczyć taka prowizję, bo jest ona liczona od sumy ceny produktu i ceny wybranej przesyłki
@8duszek8 Jeżeli wyeliminujesz najdroższych przewoźników to tym samym zmniejszy się prowizja liczona od kosztu przesyłki. Tym sposobem zmniejszyła ( nadal jest wysoka ale i tak niższa o ponad 50% od dotychczasowej ) się łączna prowizja z 5 - 6 zł do 2,45 zł. Widzisz różnicę?
Wcześniej miałam we wszystkich aukcjach prawie wszystkich przewoźników, pozytywna zmiana nastąpiła po ograniczeniu ich ilości do 3 najtańszych.