Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dlaczego jak kupuję na firmę, to nie widzę ofert sprzedających "bez faktury Vat", a przed zakupem nacisnę przycisk, że kupuję prywatnie to widzę te oferty?
@WSsklepSikorska bo musisz na koncie z którego kupujesz zmienić widok na konsumencki 😄
problem w tym że nawet oferty z fv vat nie sa widoczne wszystkie, sprawdzcie swoje aukcje bo coś jakiś błąd allegro ma, wczoraj ja tak miałem swoje niewidoczne a dziś już mam widoczne (mam nadzieję że wszystkie)
@Pet_1994 odpisałam już tutaj.
Odnotowaliśmy problemy z kwalifikacją ofert na Allegro Business, w związku z dzisiejszą aktywacją business.allegro.pl, dlatego niektóre oferty nawet spełniające warunki, mogą nie być widoczne na business.allegro.pl.
Dział techniczny już pracuje nad rozwiązaniem.
Natomiast sprawa zgłoszona w tym wątku raczej nie jest z tym związana, bo kupujący pyta, dlaczego gdy kupuję na firmę, nie widzi ofert sprzedających "bez faktury Vat".
Prawdopodobnie jest jeden problem powiązany z drugim. Osoby kupujące z konta biznes, widzą tylko oferty z faktura, a osoby z kont prywatnych widzą jedne i drugie.
Zapewne dlatego, że gdy chcesz kupić coś do firmy to potrzebujesz faktury. Bez faktury VAT to nie to samo co faktura bez VAT
to jeszcze nic, najgorsze jest wprowadzanie w błąd przez allegro, obu stron transakcji
wystawianie faktur vat i zakup na allegro biznes nie oznacza, że nie może kupić tam konsument
allegro brnie dalej w tą głupotę, nie zważając na zmiany w przepisach
jako sprzedawca chcę sprzedawać na allegro biznes towar firmom, które nie są uznawane za konsumenta w myśl prawa - nawet allegro pisze "widok dla konsumenta" lub dla pozostałych