Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witajcie, zgodnie z obowiązującymi w Polsce przepisami, pirotechnika poniżej klasy f4 jest uznawana za amatorską i zarówno jej używanie jak i sprzedaż nie wymaga koncesji, nie jest objęta regulacjami koncesyjnymi. Allegro wymaga koncesji nawet do sprzedaży pirotechniki wewnętrznej, scenicznej w postaci podstawowych fontann iskier. Udałem sie w tej sprawie do Naczelnika departamentu koncesji MSWiA i otrzymałem pisemne potwierdzenie, że takowego dokumentu do sprzedaży nie potrzebuję.
Składałem w tej sprawie wiele reklamacji i zgłoszeń ale niestety odbijam się tylko od ściany ,,przekazano do weryfikacji, proszę czekać"
Prowadzę własny sklep, realizuję usługi od kilku lat, posiadam magazyn spełniający wszelkie warunki ADR, ponadto przesyłki realizuję z kurierem, który wszystkie sprzedawane przeze mnie materiały dopuszcza jako bezpieczne do transportu.
Co zrobić, żeby przesyłane przeze mnie pismo z MSWiA trafiło do kogoś decyzyjnego w tej kwestii?
Czy naprawdę nie może się obejść bez pozwu o praktyki monopolistyczne oraz nadużywania pozycji dominującej? Przecież na to są paragrafy...
Ale ten portal jest prywatny, czy nie?
Oczywiście, ja nie mam zastrzeżeń do tego, że jest tu regulamin, którego trzeba przestrzegać. Problem w tym, że piszą go ludzie nie mający pojęcia o szczególowych uwarunkowaniach ustawodawstwa. Kategorię t1 możesz kupić w budzie z frytkami gdyby ktoś chciał sprzedawać...
Idź sprzedawać u konkurencji.
Niedługo bardzo wzrosną tu opłaty i wielu sprzedawców się zwinie całkiem, bo będzie dla ich klientów za drogo.
Allegro stara się przestać być prawie monopolistą, najpierw popsuli wyszukiwarkę, teraz wyganiają sprzedawców.
Taa, ktoś tam sobie policzył, że bez sprzedających też sobie dadzą radę...no cóż, biorę popcorn i oglądam ten upadek 🙂
@pan_gadzet_pl jeśli chcesz sprzedawać produkty na naszej platformie to wymagane jest stosowanie się do ustalonych przez nas zasad i regulaminu Allegro.
Wasz regulamin wynika z braku znajomości ustawodawstwa, Naczelnik departamentu koncesji i zezwoleń Ministerstwa Spraw Wewnętrznych I Administracji dał mi to na piśmie. Wasz regulamin wymaga zmiany ale niestety nikt decyzyjny nie chce się nad tym pochylić chowając się za konsultantami, którzy mają bardzo prosty skrypt...przekazać sprawę na drogę mailową. Faktycznie sprzedaż za pośrednictwem własnego sklepu i konkurencyjnych platform jest czystą przyjemnością w porównaniu z bataliami toczonymi z Wami od miesięcy...
Ta odpowiedź nie jest rozwiązaniem problemu, proszę jej tak nie oznaczać. Proszę zapoznać się z treścią mojego pytania i wykazać chociaż szczątkową kompetencję.