Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry wszystkim 🙂
Dostałem oto zapytanie od klienta o nicku [edycja] :
To nie jest flaga Polski. Flaga jest biało czerwona, nie biało czerwona z godłem.
Ktoś sobie ustawił po prostu taki login.
Według mnie jest git.
Ja też nie widzę tu żadnej obrazy flagi i nigdy nie wpadłbym na pomysł , że ktoś może te flagi wykorzystać żeby znieważyć godło . Dziwne to zapytanie dlatego postanowiłem się zapytać społeczności o opinię . Dzięki 🙂
@maximpreza z tym znieważeniem możne chodzi o sposób eksponowania (lusterko samochodowe) tej bandery.
W aukcji nie, ale w nakładaniu na lusterka samochodowe czegoś takiego już można się dopatrzeć.
Kto publicznie znieważa, niszczy, uszkadza lub usuwa godło, sztandar, chorągiew, banderę, flagę lub inny znak państwowy,
To może jednak dodam tą notkę do aukcji z flagami , bo mam kilkanaście różnych gadżetów Kibica Polski . Generalnie nic mnie to nie kosztuje tylko nie wiem czy Klient się nie przestraszy takiej oferty 🙂
@maximpreza Jak trafisz na Kupującego Demiurga to możne posypać się ocena niepolecająca 😀
Twój biznes sam zdecyduj
@maximpreza Lepiej dodaj 🙂
To tak, jakbyś sprzedawał spodnie z flagą na tyłku. To może być zniewaga.
Jak dla mnie to dziwne. Wieszanie flag na płotach , trybunach , drukowanie na szalikach, czapkach, brelokach,balonach i nie wiadomo czym jeszcze nie jest znieważaniem (przynajmniej nie słyszałem żeby ktokolwiek został za to ukarany) a nagle taka sama flaga /bandera czy godło na lusterku samochodowym miało by byc znieważaniem??? Cóz dla mnie niezrozumiałe.
@maximpreza Osobiście nie bardzo widzę tu zniewagi znaku narodowego. Chyba, że chodzi mu o przekłamanie w doborze słów Twojego opisu?
"POKROWCE FLAGA POLSKI NA LUSTERKA SAMOCHODOWE"
Czerwono białe pokrowce z wizerunkiem Godła Polski.
Pisząc o polskiej fladze używasz "czerwono białe"? dlaczego nie biało czerwone zgodnie z flagą o której mowa? 😉 😄
Może o to mu chodzi, że sugerujesz flagę Monako a piszesz o polskiej hahaha
Albo że nazywasz naszą flagę pokrowcem z wizerunkiem godła polskiego? 🤔
@ZibiK30 możesz mieć rację 🙂 nie zauważyłem tego wcześniej , a mam to już chyba ze 3 lata 🙂 hahahaha
@maximpreza @Client:79577720 Byłem kiedyś świadkiem jak pewna pani krzyczała na jakieś dziecko że znieważa Polskę... a ono miało po prostu szalik w biało - czerwone paski tylko zdaje się strasznie wybrudzony śniegiem i błotem...
niektórzy tak mają
@maximpreza poczytaj ustawę o fladze, godle itp. To nie jest flaga Polski nie ma zachowanych proporcji.
To nie kwestia czepialstwa a temat poruszany od bodajrze 2012r gdzie przyjaciele z azji zasypali rynek pseudo flagami z godlem w nieodpowiednich proporcjach i niewłaściwie umieszczonym orlem
tutaj masz link https://www.okopowaflagi.pl/barwy-narodowe-rp-flaga-polski-z-orlem-w-koronie/39
po prostu nakładanie takich rzeczy na samochód niczym jakąś szmatę może być uznawane za zniewagę flagi polskiej, tak samo jak to nawet nie jest flaga polska bo jest z godłem
@domkar04 Tylko tu trzeba zrozumieć charakter symboliki. Chodzi o wyeksponowanie tej "polskości" w możliwy komfortowy a zarazem wyraźny sposób tak jak to np. wojsko nosiło jako opaskę na ręce czy też jej wizerunki malowane na różnych przedmiotach. Nie da się wszędzie rzeczywistej flagi nosić czy przedstawiać 😉