anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Weryfikacja wypłat w PayU ile to powinno trwa i dlaczego u mnie trwa tak długo?

Fotomil
#7 Wielbiciel#

PayU wstrzymało  mi wypłaty pieniędzy otrzymanych od klientów domagając się zdjęcia dowodu osobistego bo podejrzewają że piorę brudne pieniądze, albo innym przestępcą jestem. Brzydzę się takimi szantażami, tym bardziej że wcześniej nie poinformowali  czego tam chcą, ale stwierdziłem że jak ma to iść przez formularz Allegro to zaryzykuję. Zdjęcie DO wysłałem 17 lutego dzisiaj mamy 27, a PayU informuje mnie radośnie że weryfikacja trwa. Czy ktoś z Allegro mógłby tych leniwych cwaniaczków mówiąc w przenośni kopnąć w cztery litery żeby się ocknęli? Czy nie dacie rady i od razu mam pisać skargę do UODO i UOKIK bo w połowie poprzedniego roku miałem już coś takiego na innym moim koncie w Allegro i trwało to chyba z miesiąc. Jak rozumiem Urzędnicy w PayU i Allegro wykonują bardzo ważną pracę która wymaga czasu i skupienia i bez której wszystko by się zawaliło. tylko dlaczego moim kosztem? Jaki jest termin załatwienia takiej sprawy? Kompletnie dla mnie niezrozumiałe jest to że godzicie się na takie rzeczy, przecież mógłbym wystawić parę rzeczy na tym koncie ale w tej sytuacji po co? Wystawię gdzie indziej. Kto w tym Układzie rządzi PayU czy Allegro?

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

julienail
Moderatorka
Moderatorka

@Fotomil, konsultuję sprawę. Niedługo dam znać. 

Julia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

julienail
Moderatorka
Moderatorka

@Fotomil, odpowiedź w tej sprawie dostaniesz mailowo. 

Julia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@Fotomil "mam pisać skargę do UODO i UOKIK" akurat tym ani operatorzy płatności ani allegro się nie przejmą. 

oznacz moderatorów

Fotomil
#7 Wielbiciel#

No nie wiem.... ktoś w tym kraju kto bierze pieniądze z budżetu powinien się chyba jednak przejąć tym że prywatne firmy wymuszają na konsumentach określone działania szantażem. Pewnie naiwny jestem?

oznacz moderatorów

Fotomil
#7 Wielbiciel#

Wymyślili coś nowego: otóż PayU podejrzewa że jestem PEP-em [osobą zajmujące eksponowane stanowisko polityczne} i kazali mi przysłać formularz w którym będzie zaznaczone że nie jestem. W sumie nie wyjaśnili czy ze względu na to że jak zwykle podpada to pod ustawę o praniu pieniędzy i terroryzmie  to nie wiem czy lepiej byłoby dla mnie żebym był tym PEP-em, czy raczej nie.

Uważajcie bo jak jakiś PEP ma takie samo imię i nazwisko jak wy to blokadę pieniędzy na koncie macie pewną.

oznacz moderatorów