Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Mam takie pytanie wystawiając ogłoszenia mamy możliwość wystawiania na czas określony np.
7dni 30dni albo do póki nie sprzedaż wszystkich produktów
Jak wystawiać żeby aukcja była bardziej odwiedzana i jak z ilością sztuk przeważnie pisze 100 ale wiem ze nigdy tego produktu mi nie zabraknie to może pisać 10000
Kazda rada się przyda pozdrawiam
Up
Ustaw do wyczerpania zapasów. Dzięki temu aukcja będzie trwała ciągle dopóki Ty jej nie zakończysz lub wyczerpie się ilość na aukcji. Inaczej będziesz musiał co 7 lub 30 dni ręcznie wznowić ofertę.
Te ustawienia nie wpływają na pozycjonowanie.
Jeszcze jakieś sugestie?
@FHU_IBAG wystaw do wyczerpania towaru, przy większej sprzedaży będzie popularniejsza, bo jak wznawiasz co 7 dni to startujesz z 0 sprzedaży mniej wiarygodne dla klientów, a jka zobaczą że ludki kupują masz na plus 🙂
Podziękował
Mam z 10 aukcji właśnie tak ustawionych na 30 dni i planuje utworzyć je na nowo a te stare usunąć co są na 7-30dni
@FHU_IBAG Rozumiem, że chodzi Ci o pozyskanie klienta.
W pierwszej kolejności przejrzyj wszystkie kryteria Trafności, jest to sortowanie domyślne, narzucone z góry.
https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/trafnosc-xGmVjoPwOTo
Zapomniałem dodać, unikaj opcji "wystaw ponownie", bo zerują się statystyki. Wszystkiego jeszcze nie sprawdziłem i nie wiem, czy to tworzy nową ofertę i czy stara kopia zostaje. Nie wiem tylko jak w przypadku ofert na czas, czy da się zmienić rodzaj po jej zakończeniu.
Powoli wprowadzają grupowanie ofert wszystkich sprzedających dla jednego produktu, wyświetlając info o najtańszej oraz najszybciej obsługiwanych.
Zerknij w swoją ofertę 9707490730 (wyświetlone nad Twoją ofertą, na urządzeniach mobilnych gdzieś na dole). Ta zmiana spowoduje niezły chaos po wprowadzeniu we wszystkich kategoriach.
Filtr czasu dostawy: wprowadzono filtrowanie wyszukiwania, można wyfiltrować oferty z dostawą na jutro lub w ciągu dwóch dni, więc dobrze jest wysyłać jak najszybciej - tylko uwaga, czas ustalony przez sprzedającego nie jest brany pod uwagę, jeżeli czas wysyłki wyliczony przez Allegro przekracza dwa dni. Nie przetestowałem tego w pełni, więc nie wiem jak to się ma do przewoźników, którzy nie są zintegrowani z Allegro, jak np. FedEx, przez którego spada jakość sprzedaży (nadanie w terminie)
Jest jeszcze te nieszczęsne wyróżnienie, grupa ofert wyświetlana ponad zwykłymi, opłacalne jedynie w kategoriach, gdzie produkty nie są zgrupowane, wystawiasz sam albo posiadasz produkt na wyłączność.
Strefa Okazji: opłata dzienna 1zł przez 30 dni + prowizja od sprzedaży w strefie. Oznaczenie obniżki w wyszukiwarce. Trzeba uważać, bo może to być spory wydatek. Naliczanie prowizji działa nieco inaczej, jest zależne od kategorii i pobierany jest zmienny procent podstawowej prowizji od 33% do 100%. (Zał. nr 1 SO )
Od groma możesz znaleźć "promocji" -50% czy jakieś -70%. Efekty są różne, moim zdaniem największe w kategoriach, gdzie nie ma jeszcze zgrupowania. Zgłaszasz produkt do Strefy Okazji na liście ofert, ustalając cenę rynkową o jaki procent chcesz. "Promocje" zawsze przyciągają, nie wszyscy wiedzą jak one działają.
Przykładowo, mam klienta w punkcie swoim POP, który wysyłał dosyć sporo okularów z Ali, kupowane po $10, sprzedawał po 149,00 zł przekreślone z 249,00 zł. Coś w tym jest.
Są jeszcze Allegro ADsy, ale to już chyba hardkor.
Możliwości masz sporo, trzeba jedynie poświęcić od groma czasu na przeanalizowanie załączników, porządną konstrukcję oferty i własne zdjęcia, i ciągłe monitorowanie konkurencji, jeżeli wystawiacie te same produkty.