Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam inpost informuje nas ze przy zmianie zatwierdzonej paczki z A na B pobiera oplate 14 zł paczka nie jest juz darmowa czy ktoś spotkał sie z czyms takim ?
Tak ,jest to w regulaminie inpost ,ale wiem o kwocie nie całe 4zł
to nie chodzi o zmiane w paczkomacie przez kuriera tylko u mnie na komputerze przezemnie
jest tak od 1 czerwca
Zgodnie z ustawą z dnia 2 marca 2000r. o ochronie praw konsumentów gwarantujemy Państwu prawo zwrotu zakupionego towaru w terminie 10 dni od daty otrzymania przesyłki. Warunkiem przyjęcia zwrotu jest odesłanie nam zakupionego towaru w oryginalnym, nieuszkodzonym opakowaniu, z kompletem metek, bez śladów użytkowania wraz z kompletem dokumentów (paragon, faktura VAT). Zwrot należności za zwrócone towary, po potrąceniu całkowitych kosztów przesyłki , nastąpi
Co na to Allegro? Zapewne nic 🙂
@SanexHurtowBHP Po zaimportowaniu z allegro klienta i zmianie gabarytu na B nie ma już darmowej, ale powinno być 8,99.Sam parę dni temu walnąłem takiego zonka.Otworzyła mi się skrytka A i du.a ,nie wlezie. Wygenerowałem nową etykietę na B i wybuliłem 8,99.
chodzi o to ze inpost traktuje to jako 2 wysłkę po za allegro płatną nawet jak została wysłana tylko 1 paczka
@SanexHurtowBHP No tak- sprawdzałem teraz i próbowałem wygenerować etykietę, z paczki już wysłanej do klienta- gabaryt A. Teraz dałem B i pokazało mi opłatę 8,99 a nie 14zł jak u ciebie.
chodzi o to ze przy wygenerowaniu listu wyskakuje transport za 0 zł a przy zmianie tego samego listu nie wyslanego na inny gabaret,wyskakuje juz paczka płatna chodz powinna byc darmowa traktuje to jako wyslane 2 raz paczki chodz jest wyslana 1 .Na infolini powiedzili mi ze jest już płatana ta paczka cena po za allegro jest tak od 1 czerwca
@SanexHurtowBHP Nie wiem jak ty to robisz,ale spróbuj tak. Inpost -
Allegro-import-wygenerowane-klient x -gabaryt B. i sprawdź ile kasy jest na dole do zapłaty.
@SanexHurtowBHP ja nie mam czegoś takiego. Od A do C, jak zmieniam rozmiar, wyskakuje mi normalna opłata, jak jest Smart to 0 zł, jak poza smartem to 8,99 zł.
No chyba, że coś doliczą do faktury za czerwiec, bo jeszcze nie dostałem.
jeśli generuje list pisze darmowa wysyłka 0 zł na paczkomat np gabaryt A robię to jeszcze raz po przez po przez wygenerowane listy zmieniam na B wtedy wyskakuje przesyłka płatana bo jest wygenerowany list o nowym numerze .
ta oplata jest podobno od 1 czerwca dzisiaj dzwoniłem na inpost
nigdy tak nie było można było zmieniać ile się chciało teraz można tylko raz za darmo później jest płatna tak poinformowali mnie na inposcie można oczywiście reklamować
@SanexHurtowBHP No tak- oczywiście, ale jaka kwota ci wyskakuje?
Miałam dziś to samo - nie wlazła. Na infolinii powiedzieli, że mogę bez problemu wygenerować drugą etykietę (i opłacić w normalnej allegrowej kwocie), a o zwrot pieniędzy za niewykorzystaną pisać przez formularz kontaktowy i w ciągu 14 dni dostanę pieniądze z powrotem.
@Kasiulki2 Tak zgadza się,ale tu twierdzą że im wyskakuje 14zeta do płacenia.
Dziwne. Przed chwilą zrobiłam tak:
Logowanie - Allegro - Import Allegro Inpost - wpisanie nicka kupującego - zmiana "niewygenerowane" na "wygenerowane" - zmiana gabarytu z "A" na "B". Wyskoczyło mi 8,99 do zapłacenia.
Myślałam, że może dla smartów jest inaczej, ale nie - dzisiejszy smart i smart sprzed dwóch tygodni dawno dostarczony - 8,99.
Ja bym reklamowała - jeśli pierwotna nie nadana przesyłka była smart, to całą kwotę, jeśli była zwykła to wszystko powyżej 8,99.
Pytanie tylko, dlaczego system zwraca różne wartości w identycznych sytuacjach.
@Kasiulki2 Mówisz nie zmierzyłaś paczki przed wygenerowaniem etykiety😛
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Hehe... Cztery książki zawsze się mieszczą w gabarycie A.
Ale nie takie cegły, kruca fuks!
No co? Errare humanum est.