czy ktoś miał rownież taka sytuacje że klient robi anulacje zakupu , 5 minut później wystawia komentarz negatywny opisując że sprzedawca nie oddaje pieniędzy 5 minut pózniej dzwoni i proponuje że jak sprzedawca mu zapłaci dodatkowo blikiem 300zł. to on usunie komentarz a jak nie to dokona kolejnych zakupów i wystawi kolejne komentarze negatywne . i fakt faktem taki zrobił . ale największy problem jest po stronie allegro .
klient anuluje fikcyjny zakup ( zakup zrobiony tylko do celów wystawienia negatywu ) anuluje go w sobotę o godzinie 27 gru 2025 15:51
5 minut później wystawia negatywa że sprzedawca oszukuje i nie oddał pieniędzy . 84minuty później czyli 27 gru 2025 17:15 zgłasza spór/ dyskusje do allegro że mu nie oddałem pieniędzy . ja odpowiedziałem że mam na to 14dni . a pozatym jest weekend i nie mam nawet obowiązku odpisywać . przychodzi poniedziałek a allegro proponuje klientowi program ochrony kupujacyh i po godzinie przyznaje klientowi program ochrony kupujacyh i zabiera mi ta kwotę z konta . przecież to jest chore że byle jakie klient ma prawo szantażować i jak nie otrzyma pieniedzy w ciagu 5 minut od anulowania zakupu to allegro zabiera pieniądze sorzedawcy i naklada punkty karne za złamanie regulaminu . czy jest wiecej takich pokrzywdzonych . czy są sprzedawcy chetni dołączyć się do pozwu do UOKiKu na allegro
Jeśli chodzi o ostatnią sytuację na Twoim koncie to z Twojej strony również widzę zachowania, które spowodowały ostrzeżenie.
Jeśli chcesz wyjaśnić tą sprawę z zespołem, który wysłał do Ciebie takie ostrzeżenie, skontaktuj się z nami przez formularz kontaktowy.
allegro ma gdzieś wyjaśnianie sytuacji czterokrotnie prosiłem o podanie punktu w regulaminie lub podstawy prawnej tego ze my sprzedawcy mamy zwracać nawet w weekend pieniądze i to w ciągu maxymalnie 10minut od momentu gdy klient anuluje zakup i allegro nadal nie potrafi racjonalnie odpowiedziec poza stałym tekstem że podtrzymuja swoje stanowisko
mam swój honor i pomimo 17lat handlu na allegro o łącznej kwocie faktur która wam zapłaciłem ponad 500tys zł. i liczbie ofert ponad 2250 w dniu wczorajszym zakonczyłem z wami współprace po tym jak mnie potraktowaliscie . konto zamknąłem ( został 60dniowy okres ) przechodze na **piiip**.pl ale tej sprawy nie odpuszcze i czekam na konkretna odpowiedz waszego bezprawnego poczynania ponieważ muszę miec podstawy i dowody celem złoszenia do UOKIKU . wiec możecie się szykować na kolejne milionowe kary za bezprawne działania
@Aloalonso zgłoś szantaż z oszustwem na kupującego oraz współudział pracownika allegro na policji jako doprowadzenie do niekorzystnego rozporządzenia mieniem
@Aloalonso zamknięcie konta to słaby pomysł. Za sprzedane towary odpowiadasz przez 2 lata, po zamknięciu konta nie dostaniesz od Allegro żadnych informacji o reklamacjach i dyskusjach od klientów, nie będziesz mógł uczestniczyć w dyskusjach, więc automatycznie będą Cię obciążać z POK. Zasadnie czy nie.
Możesz nie sprzedawać, ale konta nie likwiduj.
niestety już za późno w dnu wczorajszym zakonczylem współprace z allegro i konto zamknałem ( pozostał jedynie okres 60dniowy dostępu )
ta sprawa tak mnie zbulwersowała ze zostałem jawnie okradziony a allegro szantazyste nagrodziło ze niestety moja miarka wytrzymałości wobec tego jak allegro traktuje sprzedawców jak smieci uległa przekroczeniu
@Client:35386082 życzę w sądzie allegro udowodnienia z czego to zadłużenie wynika... i sąd poprosi tylko o notarialną cesję długu od kupującego na allegro i się cyrk skończy
W SUMIE bardzo dobry pomysł . skoro allegro nie potrafi pomimo kilku moich próśb przedstawić podstawy prawnej i lub chociazby ich regulaminowej to jest tylko udowodnieniem ich bezprawnego działania na niekorzyść przedsiebiorcy
Skontaktuj się z nami mailowo i wyjaśnimy Tobie powody ostrzeżenia jakie otrzymałeś w związku z tą sytuacją i wtedy wskażemy też podstawę prawną.
Ponieważ ostrzeżenie wysłał nasz zespół bezpieczeństwa to nie udzielimy informacji tu.
Taaa. Wyjaśnijcie dlaczego po anulowaniu automatyczny zwrot nie poszedł?
Ups chyba wiem, zapomnieliście prowizję oddać gdy klient anulował xD
I prosze mi o regulaminie nie mówić. Sprzedawca oddać musi, a Wy czekacie po anulowaniu i robicie problemy... Nie ładnie. Jest anuluj, jest automatczny zwrot. Kwota prowizji pownna być od razu oddana, by zwroty mogły wyjść.
@Aloalonso może to ten sam delikwent Dlaczego allegro jest bezradne jeśi chodzi o oszustów. Albo już taka patologia allegrowa
oooooooo widze identyczny schemat działania . tyle ze w moim przypadku nie zmniejszył propozycji kwoty za jaką usunie komentarze lecz podniosł na drugi dzien . najgorsze jest to że allegro mogło by temu zapobiec np. tym że skoro client nie ma pełnej konfiguracji konta ( pełnej rejestracji ) to nie ma prawa wystawiac komentarzy . a tak to oszusci mogą sobie kupowac nowe karty sim . tworzyc konta bez pełnej rejestracji i szantazować setki sprzedawców . zwłaszcza takich jak ja byłem i dbałem o same pozytywy
DZIEKUJE ZA SŁUSZNA radę . rzeczywiście od jakiegoś czasu były automatyczne zwroty wpłat w sytuacji odstapienia od umowy , czyli anulowania zakupu a tutaj to nie nastapiło i przez to przyczynilo sie to do zrujnowania mojego 17letniego biznesu na allegro
3krotnie wysyłałem maile do allegro i nie dostałem takiej odpowiedzi poza tym ze allegro to uznało za słuszne i że podtrzymuja swoje stanowisko . więc proszę sobie darować robienie ze mnie **piiip**y aby kolejny raz pisał do allegro o to samo i dostał kolejną zlewającą odpowiedz
została ci tylko droga prawna przeciwko allegro
zwroty nie działają, regulamin serwisu nie działa i itp
Użytkownik nie może wykorzystywać Kont do dokonywania czynności stanowiących naruszenie postanowień Regulaminu. Niedopuszczalne jest:
a. uczestniczenie w danej Licytacji przy użyciu więcej niż jednego Konta,
b. licytowanie lub zawieranie umowy sprzedaży Towarów w ramach Ofert własnych, osób bliskich bądź wspólnie zamieszkujących z Użytkownikiem albo innych podmiotów, z którymi Kupujący pozostaje w relacjach powodujących uzasadnione wątpliwości, że strony działają w porozumieniu, mającym na celu wpłynięcie na wynik Transakcji, w sposób sprzeczny z prawem bądź dobrymi obyczajami oraz wystawianie Ocen dla takich Transakcji,
c. dokonywanie kolejnej Rejestracji w celu unikania zapłaty należności wobec Spółki, z tytułu usług świadczonych w ramach Allegro.
d. używanie wielu Kont w celu obchodzenia warunków promocji, programów lub usług świadczonych przez Spółkę w ramach Allegro,
e. wykorzystywanie Kont w celu manipulowania popularnością ofert, Sprzedających (w tym statystyk jakości Sprzedających) lub Ocen.
2.12.
W sytuacji, gdy Konto lub działalność Użytkownika w ramach Allegro wymaga dodatkowej weryfikacji danych, o których mowa w art. 2.1. lub 2.3, lub w przypadku powzięcia przez Spółkę uzasadnionych obaw co do bezpieczeństwa Konta lub Transakcji, dotyczących w szczególności nieuprawnionego przejęcia Konta przez inną osobę, lub w przypadku naruszenia Regulaminu przez Użytkownika, Spółka może:
a. uzależnić korzystanie z Allegro lub poszczególnych usług świadczonych w ramach Allegro od potwierdzenia przez Użytkownika odpowiednimi dokumentami jego wiarygodności, w tym tożsamości,
b. czasowo ograniczyć dostęp do poszczególnych usług świadczonych w ramach Allegro,
c. zawiesić na czas określony lub nieokreślony Konto Użytkownika,
d. zastosować mechanizmy lub narzędzia blokujące działanie botów lub innych narzędzi informatycznych lub programistycznych, o których mowa w art. 10.11.
Po ustaniu wyżej wskazanych okoliczności, Spółka zniesie przedmiotowe ograniczenia zastosowane wobec Użytkownika.
2.15.
Spółka stosuje mechanizmy, których celem jest zapewnienie odpowiedniego poziomu bezpieczeństwa Transakcjom oraz innym usługom świadczonym w ramach Allegro z których Użytkownik korzysta.
2.16.
Wykonanie Transakcji oraz innych usług jest możliwe tylko pod warunkiem zapewnienia im odpowiedniego poziomu bezpieczeństwa. Szczegółowe informacje o wymaganiach technicznych, w tym bieżących aktualizacjach oraz zalecanych zabezpieczeniach, niezbędnych do skorzystania z usług świadczonych przez Spółkę, można zweryfikować tutaj.