Dzień dobry,
składam oficjalną skargę na sklep ŻABKA mieszczący się w Piotrkowie Trybunalskim przy ulicy Dmowskiego 59.
Pracownicy sklepu a także właściciel sklepu notorycznie odmawiają przyjmowania przesyłek z Allegro. Bez względu na to, jaka jest wielkość, waga przesyłek a także obojętnie od jakiego operatora kurierskiego. Preceder trwa już od miesięcy, jeżeli nie od lat.
W nieprzyjemny, a wręcz opryskliwy sposób odmawiają odbioru zasłaniając się przeróżnymi wymówkami takimi, jak: brak miejsca w sklepie, brak miejsca na zapleczu, zbyt duża ilość paczek czekających na odbiór. Wchodząc z większą przesyłką, od razu po przekroczeniu progu słyszałem już wielokrotnie, że nie ma mowy o zostawieniu przesyłki, cytuję "bo oni nie mają tutaj miejsca na takie przesyłki- może gdzie indziej wezmą".
Taka sytuacja powtarza się w dni robocze, weekendy, bez względu na porę dnia.
Ten sklep sieci Żabka jest najbliżej mojego miejsca zamieszkania i jednocześnie siedziby mojego sklepu internetowego i chciałbym mieć możliwość nadawania przesyłek Allegro właśnie tutaj. Kupujący wybierają przesyłki z nadaniem w ŻABCE i moim obowiązkiem jest spełniać to życzenie. Zdarza się, że muszę jechać z 10-14 paczkami kilka ulic dalej do innej Żabki, w której nie ma najmniejszego problemu z nadawaniem i odbieraniem przesyłek, nawet dużych gabarytów.
Skoro właściciel zdecydował się na franczyzę Żabki, dlaczego nie wywiązuje się notorycznie z umów zawieranych między siecią a jej kontrahentami?
Proszę o reakcję w tej sprawie i wpłynięcie na właściciela.