Witam
Czy obecnie wszystkie dostawy kurierem pod adres obsługiwane są przez AD ?
Dla czego w aukcji przy wyborze kuriera mam napisane KURIER DPD i to wybieram ,a w mailu potwierdzającym zamówienie mam AD DPD ?
Niby żadna różnica a jednak kolosalna "
Zamawiając kurierem DPD dostaje maila z numerem paczki oraz orientacyjny przedział godzinowy dostarczenia paczki . W dodatku mam pod linkiem szczegółową trasę paczki i wiem w jaki miejscu się znajduję .
Przy AD tak naprawdę nie ma nic ,jakieś lakoniczne statusy paczka w drodze ... do mi nic nie mówi , Numer do kuiera gdzie po wybraniu słyszę " nie ma takiego numeru" lub nikt nie odbiera .
A co gorsza nie ma żadnej informacji o której godzinie paczka będzie i trzeba siedzieć w domu cały dzień ..
Kolejna sprawa to już sama dostawa która pozostawia wiele do życzenia .Jeśli paczka jest pod konkretny adres to wypada zadzwonić dzwonkiem ,ewentualnie na nr tel podany na etykiecie aby ktoś wyszedł i odebrał .A tym czasem kurier rzuca paczkę pod bramą i w długą !
Bez żadnego potwierdzenia odbioru !?
Czyli na dobrą sprawę kurier paczkę może sobie przywłaszczyć lub ktoś może ją ukraść jak jest rzucona pod bramą , a sam kurier wbija sobie potwierdzenie odbioru .
Nie ma żadnego kodu odbioru paczki na SMS ,e mail czy w samej aplikacji .
Prowizorka totalna .
Ja się z tej formy AD dostawy wyleczyłem będe tego unikał jak ognia jak swego czasu usług Poczty Polskiej .
@winpol rozumiem, że nie jesteś zadowolony z realizacji usługi przez Allegro Delivery, ale czy mógłbyś podać mi numer przesyłki, którą kurier doręczył Ci w ten sposób? Postaramy się zmienić Twoje wrażenia, ale do tego potrzebujemy konkretnego przykładu. Z góry bardzo pięknie Ci dziękuję za podanie tego numeru.