Po kliknięciu Nadaj przesyłkę pojawia się formularz i po kliknięciu zapisz pojawia się "Zamów przesyłki".
Po kliknięciu pojawia się
"Pole "Dane nadawcy" zawiera błędne dane: Kod pocztowy nadawcy znajduje się poza obszarem One Kuriera"
W szczegułach transakcji jest metoda dostawy:
Ja to zrozumiałem że mogę wysłać poprzez Allegro One BOX.
Sprawdziłem i koło mojego domu jest taki BOX:
Czy źle to rozumiem?
@KRZYCHOOO2 Bez etykiety nie wyślesz tego zamówienia - wyżej napisałeś, że nie możesz wygenerować etykiety, ponieważ pojawia się komunikat błędu informujący o tym, że Twój rejon nie jest obsługiwany przez Allegro One Kurier.
Dostęp do Allegro One Punkt niestety tego nie zmienia, ponieważ klient wybrał dostawę Allegro One Box realizowaną przez Allegro One Kurier.
Dziękuję za wyjaśnienia.
Zaczynam chyba rozumieć.
Ale co muszę mieć w cenniku dostaw abym mógł wysłać poprzez:
Dlaczego warunek kodu pocztowego nie jest sprawdzany już na poziomie tworzenia cennika dostaw.
@KRZYCHOOO2 Niestety ta informacja nie pojawia się w cenniku. Nie nadasz tego w punkcie, ponieważ nie możesz wygenerować etykiety.
Poprosiłam o wyłączenie tego kodu pocztowego dla kuriera Allegro One.
Jak kod pocztowy będzie wykluczony będziesz mógł odznaczyć w cenniku One kuriera i zaznaczyć DPD dostawa do One Punkt i One Box.
Naprawcie to a nie zwalajcie na nas że mamy kontaktować się z klientami i anulować zakupy. Ten problem również dotyczy SMARTA z kurierem, do wyboru jest po prostu KURIER, nie wiadomo jakiej firmy. Domyślnie wymuszacie waszego Allegro One Kurier ale Klienci mogą chcieć innego kuriera a nie maja możliwości wyboru.