anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro delivery - Awizo

_-AnGeL-_
#7 Wielbiciel

Wyjaśnijcie mi proszę, jak to możliwe, że wybierając "promowaną" i wpychaną na górę listy opcję dostawy Allegro delivery, gdzie Allegro "chwali się", że paczka dotrze jeszcze w sobotę, zamiast dostawy mam komunikat "Awizo"?

Paczka (AD018ZDPF9) miała dotrzeć do Żabki, zamiast tego nie wiadomo gdzie jest. Jeśli nie dotrze w poniedziałek to nikt jej nie odbierze, bo nikogo już tutaj nie będzie...

To już kolejny przypadek, ostatnim razem paczka została magicznie przekierowana z Żabki do punktu pocztowego 3km dalej i mogłam ją odebrać dopiero w kolejnych dniach.

Jaki jest sens zamawiać metodą z "gwarancją dostawy", kiedy to właśnie ta metoda działa najgorzej 😞

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@_-AnGeL-_ A każdej reklamie ufasz bezgranicznie? 

oznacz moderatorów

_-AnGeL-_
#7 Wielbiciel

Nie, nie każdej ale jak platforma nieustannie pcha mi w twarz tę formę dostawy, zaznaczając ją domyślnie, sugerując, że jest najszybsza i najlepsza to ją widać postanowiłam spróbować. Na moje nieszczęście 🤦‍♀️ co najlepsze z Inpostem nigdy nie miałam takiego problemu.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Jaka gwarancja dostawy? Piszesz o sugerowanych wróżbach Allegro. Chcesz mieć szybko bierzesz inpost, nie mówię czasem też coś wtopią ale to ułamek w porównaniu z resztą...

Allegro sobie pisze i chwali się czym chce, a poczytaj posty to zobaczysz...

_-AnGeL-_
#7 Wielbiciel

Jeśli widzisz „Zamów do 11:00, w sobotę w punkcie”, to co myślisz? 💀 Zawsze staram się wybierać InPost, niestety z jakiegoś powodu część sprzedających nie oferuje tej metody i wtedy jedyny wybór to nieszczęsne Allegro delivery albo Poczta 🥲

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Myślę, że to SUGEROWANE i że Allegro znowu sobie jaja ze mnie robi. Ale ja to ja. Zgodzę się, że zwykły przypadkowy klient tego nie wie. Żal tylko potem sprzedawców obrywających za komunikaty serwisu... Zobacz w czasy dostaw, inpost ludziom wczoraj przedczoraj wyświetlały dostawy na środę- czwartek, a delivery sam widzisz... A dotrze jak zwykle odwrotnie.

_-AnGeL-_
#7 Wielbiciel

Powiem Ci, że zamawiam bardzo dużo i w przypadku InPostu właściwie w 99,999999% przypadków termin dostawy mi się zgadza, więc niestety naiwna myślałam, że można zaufać też Allegro delivery. Jak widać "my bad" 😂

oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@_-AnGeL-_

Termin podawane w ogłoszeniach, to tylko sugestie Allegro. Nie jest tu uwzględniany regulaminowy czas dostawy danego przewoźnika, ani zadeklarowany przez sprzedawcę czas wysyłki.

I teraz dla Allegro Delivery deklarowany termin doręczenia to następny dzień roboczy, a gwarantowany do trzech dni roboczych. Jeżeli przesyłka była wysłana w piątek, to przewidywany termin doręczenia to poniedziałek. Dostawy w sobotę nie są ani przewidywane, ani gwarantowane (będzie to będzie, a jak nie to nie). 

oznacz moderatorów