anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro Delivery - problemy z przesyłkami

altroagro
#7 Wielbiciel

Przy dosyć dużej ilości zakupów na Allegro, korzystamy z usługi Smart. Dostawę zazwyczaj realizuje InPost (głównie paczkomaty), większe towary DPD. Od lat nie ma problemów, poza jakimiś incydentami. Podczas ostatniego zakupu postanowiliśmy sprawdzić Allegro Delivery, które od jakiegoś czasu mocno wchodzi w gałąź logistyczną serwisu. No i już przy pierwszym zakupie dwie przesyłki (AD0GR63TZ3BGKXP0H i AD0Z6WBKJ2N03T9SF) od różnych sprzedawców opatrzone zostały na drugi dzień informacją "PROBLEM Z PRZESYŁKĄ", a w szczegółach "Przesyłka może zostać doręczona z opóźnieniem". Obydwa statusy wskoczyły nad ranem po dotarciu do oddziału, który zazwyczaj był doręczającym. Czy z tą usługą często są problemy? Jest to dla mnie istotne, ponieważ w dużej mierze są to bardzo pilne przesyłki do produkcji lub awarii, dlatego muszę wiedzieć czego unikać przy zamówieniach.

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

Majster_Maciek
#8 Zapaleniec

Z AD korzystałem kilka razy (może 5 - nie pamiętam), z czego raz mi odesłano do nadawcy, bo ich paczkomat był wyłączony z powodu braku zasilania, a drugi raz też komunikat o opóźnieniu (wyszło chyba dzień dłużej, nie pamiętam). Do nadawcy odesłano, bo AD nie ma procedury awaryjnej (jak np. InPost, który w takim wypadku przesyłki dostarcza do najbliższego paczkomatu lub punktu odbioru), a o odesłaniu do nadawcy dowiadujesz się dopiero ze statusu przesyłki.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@altroagro wyjaśniamy z oddziałem, dlaczego przesyłki otrzymały takie statusy, szczególnie w przypadku paczki nr AD0Z6WBKJ2N03T9SF, dla której przewidywany czas dostawy wskazuje jutro. 
Gdy tylko otrzymamy odpowiedź, skontaktujemy się z Tobą e-mailowo. 

Monika
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów