Jestem kamerzystą,
Padł mi aparat do filmowania, zdaję sobie sprawę że mojego nie da się tak szybko naprawić, więc co? Wchodzę w niedzielę na allegro kupuję awaryjnie drugi bo reputacja od klienta jest dla mnie najwazniejsza. Mamy środę, a do poniedziałku aparat stoii na Piotrkowie Trybunalskim. Sprzęt potrzebuję na czwartek na 16. Pisząc na pomoc allegro jestem mydlony kuponem za 10zl. Pytanie do allegro, co mam zrobić z tym kuponem? Dać klientowi i powiedzieć przepraszam? Czy se kupić kabelek do ładowania? Allegro dostawy to najgorsze ..., czemu skoro jest tyle reklamacji na tą usługę jest tak reklamowana? To już nie pierwszy raz gdy mam taką sytuację, ale teraz już przeszli samych siebie. Możecie sobię zobaczyć...

@korzeniewski36 bardzo mi przykro z powodu opisanej sytuacji. 😞 Postaram się ustalić obecny status Twojej przesyłki.
Poproszę
AAllegro Delivery ma gwarantowany termin doręczenia do trzech dni roboczych pod warunkiem nadania do godziny granicznej (i oczywiście w dniu roboczym). Jak sprzedawca wysłał w ten poniedziałek, to termin doręczenia upływa w czwartek. Do tego czasu przesyłka idzie terminowo.
A przy dacie dostawy jest informacja, że jest to przewidziany przez Allegro termin doręczenia. Przewidywany, czyli może będzie w tym dniu.
@korzeniewski36 To już nie pierwszy raz gdy mam taką sytuację, ale teraz już przeszli samych siebie. Możecie sobię zobaczyć...
To było wybrać innego przewoźnika InPost 🙂
Gdyby sprzedający miał InPost, to bym go wybrał, w niedzielę zamawiałem inpostem paczkę z Czech, ze sklepu muzycznego, mniej więcej w tych samych godzinach co aparat i paczkę dzisiaj do mnie dotarła. Więc w porównaniu do inpostu to co robi allegro to normalnie kpina,
A tu następna paczka z wczoraj, oczywiście sortownia Piotrków Trybunalski, zastanawia mnie co oni tam robią
@korzeniewski36 dostałam informację, że ze względu na wzmożoną ilość paczek w tej sortowni, doszło do opóźnień. Zostały już podjęte działania, aby paczki trafiły jak najszybciej do odbiorców. Naprawdę bardzo mi przykro z powodu zaistniałej sytuacji 😞 Nie zostaje mi nic innego, jak przeprosić i prosić Cię o cierpliwość.