anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

ALLEGRO jak macie zamiar zrekompensować...?

MartwyWH
#1 Nowicjusz

Dzień dobry ALLEGRO. 

Jak macie zamiar zrekompensować brak paczki która miała być dzisiaj dostarczona? Sprzedający wywiązał się ze swojej części umowy, paczkę nadał, paczka doszła do sortowni w miejscu destynacji i miała być dziś dostarczona. Kurier paczki nie ruszył, co poskutkowało brakiem dostawy która przez was gwarantowana. Folię zamówiłem specjalnie z dostawą na sobotę gdyż dzisiaj klient miał odebrać gotowy samochód. W chwili pisania posta jest 16:40 07.03.2026 paczki wciąż brak, klient rozgoryczony, a ja stratny gdyż muszę obniżyć cenę usługi przez waszą nieudolność!! To są jakieś turbo jaja i tego tak na pewno nie zostawię, w poniedziałek z samego rana jadę do rzecznika praw konsumenta to zgłosić niech on się tym zajmie bo jak wspomniałem to są jaja. Monopolista na rynku, gwarancja dostawy, brak wywiązania się ze swojej części umowy. CHORE ! Poniżej cała droga przesyłki oraz link do produktu zamówionego. Dziś rano była w finalnej sortowni. Czyli to wasi pracownicy i wasi kurierzy dali ciała!  

Przewoźnik i numer przesyłki

Allegro
A003ZR9KP0

https://allegro.pl/oferta/folia-do-przyciemniania-szyb-samochodowa-80-black-50x500-mega-duzy-zestaw-...

6 mar 2026, 19:21
Przesyłka została przygotowana przez nadawcę

7 mar 2026, 00:03
Przesyłka została przyjęta w sortowni
PIOTRKÓW TRYBUNALSKI

7 mar 2026, 00:05
Przesyłka została przyjęta w sortowni
PIOTRKÓW TRYBUNALSKI

7 mar 2026, 01:27
Wysłana z sortowni

7 mar 2026, 02:00
Wysłana z sortowni

7 mar 2026, 07:00
Przesyłka została przyjęta w oddziale
Lisia Góra

7 mar 2026, 09:29
Przesyłka może zostać doręczona z opóźnieniem
Lisia Góra
oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@MartwyWH allegro nie  gwarantuje  tylko przewiduje .czas dostawy.

oznacz moderatorów

MartwyWH
#1 Nowicjusz

Allegro delivery gwarancja dostawy: 

• Dostawa następnego dnia (Next Day): Dostępna dla Allegro One Box, Punkt oraz kuriera, w tym w soboty. 
oznacz moderatorów

MartwyWH
#1 Nowicjusz

P.S jak nie jesteś moderatorem to nie marnuj miejsca i czasu. No chyba że jesteś kimś z allegro patrząc na ilość odpowiedzi pod anonimowym nickiem, ale to wtedy jeszcze bardziej słabo wygląda...

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Też nie jestem moderatorem. Ale już nie raz tu było pisane, że to coś w regulaminie usługi ma gwarantowany czas dostawy 2 dni. Trzeba było zamówić inpostem do paczkomatu, byłaby dużo większa szansa na dostawę dzisiaj. Pewnie wieksze firmy dokładniej powiedzą. Mnie wystarczy poczytania by omijać szeroim łukiem. 

Pamietam z dzieciństwa jak Reksio kiedyś cos czytał korzystając z takiego wielkiego teleskopu, taki tutaj jest niezastąpiony... 

MartwyWH
#1 Nowicjusz

No w ostatnim czasie same problemy na allegro. 

oznacz moderatorów

MikroLITY
#14 Krzewiciel

@MartwyWH 

Zrzut ekranu_20260307_175432.png

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@MartwyWH po pierwsze zgodnie z regulaminam który zatwierdzasz logując się 🙂

“Next Day” (“Dostawa jutro”) – Usługa świadczona z deklarowanym terminem doręczenia Przesyłki kurierskiej w najbliższym dniu roboczym lub w sobotę niebędącą świętem, przypadającym po dniu nadania Przesyłki (gwarantowany termin doręczenia wynosi trzy Dni robocze);

Po drugie, skoro to zakup firmowy to UOKiK się tym nie zajmie 🙂

Po trzecie, o ile minie 3 dni robocze dostaniesz 2 x koszt nadania jako odszkodowanie, o resztę musisz walczyć na drodze cywilnej 😞

Po czwarte było wybrać Paczkomat InPost na 99,9 % byś miał dziś 😄

MartwyWH
#1 Nowicjusz

Akurat tutaj zakup był prywatny, gdyby było to na firmę to bym zamówił bezpośrednio u Solar Systems w hurtowni a nie allegro. Skusiłem się przez napis "gwarancja dostawy". Owszem, DPD czy InPost by dostarczyły bo nie raz zamawiałem. Niestety tutaj była tylko opcja Allegro Delivery z dostawą w sobotę i jak widać ALLEGRO DELIVERY działa jak **piiip**o. 

oznacz moderatorów