anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro Odbiór w Punkcie DHL

ph_mati
#8 Zapaleniec

Cześć,

Wysłałem 4 przesyłki Allegro Delivery odbiór w punkcie DHL o następujących wymiarach:
2x 500x300x300
2x 600x400x350

Jak zapewne się domyślacie 4 paczki do mnie wracają (2 już do mnie wróciły).

Otrzymałem już odpowiedź, że 2 paczki wróciły z powodu błędu oddziału, 1 rozmiar rzeczywisty paczki okazał się większy niż zadeklarowaliśmy a 1 nie wiadomo.

No to tak dla 4 paczek zadeklarowałem wymiar 64x38x41 i wagę 8kg.
To teraz mam kilka pytań:
1. Czy wymiar 600x400x350 nie mieści się w gabarycie 64x38x41 (nie można go już obrócić o 90stopni?).
2. Czy punkt odbioru żabka ma prawo 3 razy nie odebrać przesyłki pomimo, że jest czynna od 6 do 23.
3. Czy można usunąć allegro delivery odbiór w punkcie dhl bo mam 90% przesyłek do gabarytu C i Żabki nie są odpowiednim miejscem do przyjmowania takich przesyłek a jestem zmuszony mieć tą opcje w Allegro Delivery.
4. Jak mam teraz wysłać te paczki do kupującego, skoro punkt ma od teraz informacje w systemie: Ten punkt jest bardzo POPularny i może być przepełniony! Zachęcamy do wyboru Automatu DHL BOX 24/7 lub innego DHL POP w okolicy.
5. Paczki mają po prawie 20 zmian statusów, więc ich stan jest tragiczny (ale nic się nie uszkodziło bo dobrze zabezpieczam produkty ale wstyd wysłać je ponownie) to już tak informacyjnie

Pozdrawiam serdecznie,
Mati

zamówienie: 96d69970-2633-11f1-be48-15ca50fdfac3
zgłoszenie też jest 60321759 ale co mi z niego jak paczki są u mnie a powinny być u kupującego od 24 marca 

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

ph_mati
#8 Zapaleniec

Jeszcze dodam, że 

Maksymalne wymiary oraz waga przesyłek, które nadasz metodą Allegro Odbiór w Punkcie DHL do punktu odbioru:

• waga – 25 kg
  • długość – 80 cm
  • szerokość – 60 cm
  • wysokość – 60 cm
  • obwód (długość + 2x szerokość + 2x wysokość) – 320 cm

to już totalnie nie rozumiem przyczyny zwrotu przesyłek
oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ph_mati w korespondencji, którą z nami prowadzisz, nasz doradca przekazał Ci informacje, które otrzymaliśmy z oddziału odpowiedzialnego za Twoją przesyłkę. Wskazał Ci także jak złożyć reklamacje na te paczki, więc polecam abyś to zrobił zgodnie z instrukcją wskazaną w tym mailu. 

Ola
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów