anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro One Box – awaria, brak kontaktu i przesyłka odesłana do nadawcy

Trysti1
#8 Zapaleniec#

Trysti1_0-1753425946787.png

Zamówiłem filtr węglowy do klimatyzacji 18 lipca 2025 przez Allegro. Zawsze wybieram InPost, ale tym razem Allegro automatycznie podmieniło przewoźnika na Allegro One Box, bez mojej zgody.

Już na starcie pojawiły się problemy:

• Przez 5 dni przesyłka nawet nie została nadana, dopiero 23 lipca ruszyła w drogę.

• Po różnych przesiadkach przez Częstochowę i Sosnowiec trafiła 24 lipca do oddziału w Krakowie (Cholerzyn), gdzie miała zostać doręczona.

• I nagle – awaria maszyny.

• Potem informacja, że została wydana do doręczenia… i 12 minut później – zwrócona do nadawcy.

W tym czasie w moim mieszkaniu jest ponad 35°C, a bez tego filtra nie mogę uruchomić klimatyzacji. Siedzę w tym upale od tygodnia przez coś, co powinno być dostarczone w 1–2 dni.

Dzwoniłem na infolinię trzy razy. Za każdym razem ta sama odpowiedź: mogą jedynie napisać maila do firmy kurierskiej i potem mnie poinformować... również mailowo. Od dwóch dni sprawa stoi w miejscu – nikt nie potrafi mi pomóc, nie mam żadnych konkretów ani możliwości działania.

Załączam pełną historię przesyłki jako dowód – może komuś z Was udało się przebić przez ten mur absurdów?
Czy ktoś miał podobne doświadczenia z Allegro One Box?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

marcus0015
#10 Popularyzator#

Tak, to niestety nie jest rzadki przypadek w One. Trzeba pilnować metody dostawy, bo Allegro ostatnio dość mało elegancko promuje swoją nienajlepszą usługę kosztem sprawdzonego InPostu

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

dawaj ... zanim ,,druga część duetu,, się wypowie 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Trysti1 widzę, że faktycznie Twoja przesyłka została zwrócona do nadawcy. Obecnie wyjaśniamy tę sprawę z oddziałem. Z informacją wrócimy do Ciebie w korespondencji 53385366. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Trysti1
#8 Zapaleniec#

Otrzymałem oficjalną odpowiedź: “Nie wiemy, czemu zrobiliśmy zwrot, masz 10 monet i ciesz się.” Po prostu kpina. Najpierw wymuszenie zmiany kuriera na Allegro One, potem totalna niekompetencja i **piiip**olnik z jedną paczką.

Bez poważania.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Jakie 10 monet. Według prawa pocztowego powinieneś dostać w ramach rekompensaty 2 x koszt przesyłki:)  Chyba że coś pomyliłam ale  zdaję się, że wczoraj ktoś to tu przytaczał więc raczej nie...

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów

Trysti1
#8 Zapaleniec#

2x koszt przesylki w opcji smart to wciaz 0

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Hehe a tu nie ma zastosowania to samo co przy nieodebranych czyli opcja smart się nie liczy tylko normalny koszt?

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów